DÜZCE (AA) - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Genç MÜSİAD Düzce şubeleriyle Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (DÜZDER) Başkanı Cemal Aksan, üzerlerine kar kütlesi düşmesi sonucu yaralanan iki fabrika işçisini görüntülemek isteyen 4 gazetecinin darbedilmesini kınadı.

MÜSİAD ve Genç MÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, basın emekçilerinin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için zaman gözetmeksizin sahada çalıştıkları bildirildi. 

Açıklamada, gazetecilerin görev yapmalarının engellenmesinin basın özgürlüğüne müdahale olduğu belirtilerek, "Basınımıza yapılan her türlü saldırıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD olarak yanlarında olduğumuzu bildiriyor, saldırıyı tekrar yaşanmaması dileğiyle kınıyoruz" ifadesine yer verildi.

DÜZDER Başkanı Aksan da görüntü almaya çalışan gazetecilerin darbedilmesini "çirkin saldırı" olarak nitelendirdi.

Aksan, şunları kaydetti:

"Düzce’de faaliyet gösteren fabrikada gerçekleşen kaza haberini değerlendirmek üzere olay yerine giden Düzce basınının değerli mensuplarının çirkin saldırıya uğradığını, yine Düzce basınından üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Söz konusu olayda Doğan Haber Ajansı (DHA) İl Temsilcisi Tezcan Solmaz’ın yaralandığını ve diğer basın mensubu arkadaşlarımızın da saldırıdan yara almadan kurtulduğunu biliyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi Düzce’de de basın, yaşamdan haberimiz olması anlamında en önemli unsurlardan biridir. Basın özgürlüğünün var olduğu ülkede, böyle çirkin saldırıyı, üstelik basın mensuplarına yapılmış bu saldırıyı esefle kınıyorum."