Düzce Belediyesi tarafından çalışmalara devam edilen ve 22 Temmuzda resmi açılışı gerçekleştirilecek olan güreş alanının adı belli oldu.

Düzce Belediyesi tarafından yapılan Kalıcı Konutlar 7. Bölgede konumlandırılan güreş alanın ismi İsmail (Çolak) Atay Er Meydanı olarak belirlendi. 22 Temmuzda açılışı gerçekleştirilerek ve aynı zamanda 11. Yağlı Pehlivan Güreşlerine ev sahipliği yapacak olan alanda güreşlerin dışında futbol turnuvası ve festivaller için de kullanılabilecek.

İsmail Atay Er Meydanı Açılışı ve Düzce Belediyesi 11. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri 22 TEMMUZ Cumartesi saat 10:00’da Kalıcı Konutlar Anıt Meydan’da yapılacaktır.

22 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Programı; Minikler 1- 2 -3 Güreşleri, Teşvik Tozkoparan- Ayak Güreşleri, Düzce Belediyesi Mehteran Gösterisi, Protokol Konuşmaları, Açılış, Deste Küçük- Orta- Büyük Güreşleri, Başpehlivan Kura Çekimi, Küçük- Küçük Orta- Büyük Orta Güreşleri, Başaltı Güreşleri, Başpehlivan Güreşleri, Hakem Heyeti Tarafından Sonuçların Açıklanması ve Ödül Töreni.

Düzceli Çolak İsmail Atay; 1918 yılında Düzce’nin Çakırlar Çiftlik Köyünde doğmuştur. 1936 yılında güreşe başlamıştır. 1938 yılında minder güreşlerinde milli takıma seçilmiştir. 1946 yılında Kırkpınar başpehlivan güreşlerine başlamıştır. Bu yılların ünlü pehlivanları ile güreşmiş, 1947 yılında Hayrabolulu Süleyman ile berabere kalmıştır.