MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesine yerleşen Kobanili 4 aileye yardım eli uzatıldı.
Malazgirt Belediyesi ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kobani’de yaşanan savaştan kaçarak Malazgirt’in Aksungur Mahallesi’ndeki Kızılay binasına yerleşen 4 aileye giyim ve gıda yardımında bulundular. Malazgirt Belediyesi, Suriyeli ailelere içinde pirinç, makarna, fasulye, mercimek, şeker, çay, bulgur, un, yağ, bebek bezi ve giyim malzemelerinden oluşan yardım kolilerini dağıttı.
Giyim ve ayakkabı almanın sevincini yaşayan Suriyeli çocuklar, Malazgirt Belediyesi ile HDP ve DBP ilçe teşkilatlarına teşekkür ettiler.
Yaşadıkları karşısında duygulu anlar yaşayan Kobanili aile reislerinden Abdulkadir Osman, “Kobani’deki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındık. IŞİD terör örgütünün zulmünden kaçarak Türkiye’ye geldik. Bize Türk halkı kucak açtı. Çok zor günler yaşadık. IŞİD kapımıza dayanmıştı, kaçmaktan başka çaremiz kalmamıştı. Kobani’de iş yerimiz vardı, çocuklarım demirciydi. Dört evim vardı, haberini aldık ki hepsi yıkılmış. Biz Türkiye’ye gelirken çok korkmuştuk; ne yaparız, nereye gideriz bilmiyorduk. Daha önceden benim oğlum çalışmak için Malazgirt’e gelmişti. Bizlere Malazgirt insanın misafirperver olduğunu söylemişlerdi. Bizde Malazgirt’e gelmeye karar verdik. Buraya gelirken çok sıkıntılar çektik, yürüyerek sınıra geldik. Türkiye hükümeti bizlere kapılarını açtı. Oradan otobüslerle yolculuk yaparak Malazgirt ilçesine ulaştık. Buraya geldiğimiz günden beri çok sıkıntılar yaşıyoruz. Malazgirtli hayırsever vatandaşların olduğunu biliyoruz. Bizlere bugüne kadar yardımcı olan Malazgirt halkına teşekkür ediyoruz. Ayrıca Malazgirtli fırıncılar, aralarında toplanarak her gün bize 40 ekmek veriyorlar. Biz Kobanili 22 kişiden oluşan dört aileyiz. Çocuklarımızı okutmak istiyoruz. Bizlere şefkat elini uzatan Malazgirt Belediyesi’ne, HDP ve DBP ilçe teşkilatlarına ve Malazgirt halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi.