Adıyaman Adliye bu kez davalarla veya olaylarla değil ev sahipliği yaptığı sanatsal etkinlikle adını duyurdu.
Adıyaman Adliyesi’nde görevli zabıt katibi Necip Aydın ile Kahta Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda infaz koruma memuru olan Serkan İbiş’in eserleri adliyede sergilendi. Necip Aydın’ın 23 adet yağlı boyda çalışması ile Serkan İbiş’in 24 adet kabartma hüsn-i had tablosu sergilendi.
Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Şeker, Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, adliye personeli serginin açılışına katıldı.
Sergilenin eserler büyük beğeni toplarken, Necip Aydın ve Serkan İbiş’e Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz tarafından plaket verildi.
Adıyaman Adliyesi’nde bu tür etkinliklerin devam edeceğini kaydeden Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, “Kendilerini çok tebrik ediyorum. Amatör ruh ama netice ustaca oldu. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Zabıt Katibi Necip Aydın ise, “Resim yaparken ki mutluluğu hiçbir şeyle ifade edilmez. Umarım adliyelerimizde bu tür etkinliklerin devamı gelir. Cumhuriyet Başsavcımız Ali Ulvi Yılmaz’a ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. İnsanlar inşallah bundan böyle bu tür sanatsal eserleri yaparlar; bizde onların önünü açmış oluruz. Adliyelerimiz hakikaten iş yükü çok fazla bir kurum. Ama biz bu sıkıntılı kurum içerisinde farklı şeyler yapmaya çalıştık, sanat eseri ortaya çıktı. ‘Adliyeler sadece olaylarla gündeme gelmiyor, adliyelerde sanatsal şeyler yapılabiliyor’ izlenimi vermek bizi çok memnun ediyor” dedi.
Serkan İbiş ise, “Gerçekten bunların bu tür eserlerin adliye saraylarında sergilenmesi gerçekten gurur verici; çünkü son zamanlarda adliyelerimiz ölümlerle anılır oldu. Geçenlerde bir savcımızı kaybettik. O tür durumlarda bu tür şeylerin adliye saraylarında olmasına karşı olduğumuzdan dolayı, adliye sarayları daha güzel şekilde anımsansın, daha güzel şekilde görünsün diye böyle bir çalışma yürüttük. Gerçekten emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.