Milliyetçi Hareket Partisi Uşak İl Başkanı Av Ali Kurt, Uşak Belediyesi’ni yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ederken, yapılan çalışmalarla ilgili olarak da partisinin görüşlerini dile getirdi.
Av. Ali Kurt yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, özellikle seçim sürecinden sonra yeni yapılan asfalt çalışmaları, yapılacak köprülü kavşaklar hakkında bazı değerlendirmelerde bulunarak meslektaşı olan Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’a teşekkürlerini iletti.
Ali Kurt; “Basından takip ettiğimiz kadarı ile Uşak’ta özellikle asfalt ile ilgili olumlu gelişmeler olduğunu görmekteyiz. Hem asfalt kalitesinin yükselmesi hem de toz topraktan uzak miadı dolan parke taşlarının kalkması adına güzel çalışmalara şahit olmaktayız. Bu çalışmalar yapılırken duyulan heyecanın planlama adına da yapılması Av Nurullah Cahan’ın ortak akıl kapsamında bizlerden de fikir alması en büyük arzumuzdur. Zira şu an gördüğümüz erken seçim düşüncesi ile şehrin bir anda şantiyeye dönüşmesi durumudur. Bu olumlu gelişmelerin bir de israf boyutu var ki durup bir düşünmek gerekiyor. Asfaltın neresi israf diyenler olabilir. Ancak bugün parti olarak yaptığımız incelemelerde henüz elektrik direkleri yer altına inmemiş, doğalgaz hatları geçirilmemiş, her yağmur yağdığında göl olan ve alt yapısı tamamlanmamış yerlerde de uzun ömürlü asfaltlar kullanıldığına şahit olduk. Bu durum ileriki zamanlarda bu asfalt yapılan yerlerin yeniden kazılması ve asfaltlanmasına yol açarak istrafa sebep olacaktır. Bunun yerine yapılması gereken iyi bir koordinasyon ile asfalt altı ve sonrasında yapılacak tüm altyapı çalışmalarının bitirildikten sonra asfaltlama işlemlerinin tamamlanması olacaktır. Bu vesile ile ne kadar makyaj yaparsak yapalım iç organları kötü olan bir yapı sonrasında daha büyük sorunlara ve israfa sebebiyet verecektir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak şehrimizin menfaatine olan her çalışmanın destekçisi ve takipçisi olacağımızı her daim belirtiyoruz. Bu vesile ile uyarılarımın dikkate alınacağı kanaatindeyiz. Şehrimizi ilgilendiren bir başka gelişmede İzmir - Ankara yoluna yapılması düşünülen milletimiz arasında battı - çıktı olarak tabir edilen köprülü kavşak planlamasıdır. Yine kamuoyundan öğrendiğimiz kadarı ile yakın zamanda stadyum ve otogar kavşağında bu tarz bir yol düzenlemesi öngörülmektedir. Şahsım adına Belediye Meclis üyeliğim döneminde karşı çıkarak durdurduğum bu çalışma Uşak’ın menfaatine değildir. Bu yapılacak kavşaklar, yakın zamanda bitirilecek çevre yolu ile şehir içerisinden geçen trafik azalacağı için, yine Ak Partili Belediye döneminde yapılan Dörtyol kavşağı gibi şehre geri dönülemeyecek hasarlar verecektir. Kaldı ki D300 karayolunun altyapısı yoğun yağışları kaldırmadığı için yapılacak çukur ve inişlerin göl olması kaçınılmaz olacaktır. Belediyemizin eğer tahminen 10 milyon liraları geçecek bu projeler için kaynağı veya sponsoru var ise bu paraları örneğin Tıp Fakültesi’ne bina kazandırılması konusunda kullanabileceğini düşünüyoruz. Ülkemizin geldiği noktada plansız programsız yapılan işlerin zararlarını milletçe çekmekteyiz. İşte buyurun sınırlarımız yanlış politikalar yüzünden kaynamaktadır. Zamanında iyice düşünülmeden atılan adımlar milletimizin zor durumda kalmasına sebep olmakta ve geri dönülemez hasarlar oluşturmaktadır. Bu açıklama vesilesi ile şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türk Milleti güçlüdür, bunu kimse test etmeye kalkmamalıdır.”