Galatasaray, ligin 26. haftasında yarın sahasında Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Ligde son 12 karşılaşmada galibiyet yüzü görmeye rakibi karşısında sürpriz yaşamak istemeyen sarı-kırmızılılar, sahadan 3 puan ile ayrılarak liderlik koltuğundaki yerini de korumak istiyor.
Spor Toto Süper Lig’in geride kalan 25 haftasında topladığı 55 puanla lider konumda yer alan sarı-kırmızılı ekip, 26. hafta mücadelesinde yarın Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Türk Telekom Arena Stadyumu’nda saat 16.00’da başlayacak olan mücadeleyi hakem Tolga Özkalfa yönetecek.
16. RANDEVU
İki ekip yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte lig tarihinde 16. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 15 maçta Galatasaray’ın 8 galibiyeti bulunurken, Karabükspor ise 2 mücadeleden 3 puan ile ayrılmayı başardı. Oynanan 5 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 24 golüne, Kardemir Karabükspor 11 golle yanıt verdi. Ligin ilk yarısında Karabük’te oynanan mücadeleyi Galatasaray, Chedjou ve Umut’un golleriyle 2-1 kazandı.
BURAK VE SEMİH YOK
Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları süren golcü oyuncu Burak Yılmaz ve genç stoper Semih Kaya’nın yarınki karşılaşmada forma giymesi beklenmiyor. Tedavileri tamamlanan Bruma ve Sabri Sarıoğlu’nun ise teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun şans vermesi halinde sahada yer alabileceği belirtildi
Konuk ekip Karabükspor’da ise sakatlığı süren Emre Güngör dışında eksik oyuncu bulunmuyor.
4 OYUNCU SINIRDA
Galatasaray’da karşılaşma öncesi 4 oyuncu ceza sınırında bulunuyor. 3’er sarı kartları bulunan Sneijder, Hamit, Olcan ve Yekta’nın bu karşılaşmada kart görmeleri halinde 27. haftada oynanacak Trabzonspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları süren Felipe Melo ve Semih Kaya’da kart sınırında bulunan oyuncular.
KARABÜKSPOR 12 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Konuk ekip Kardemir Karabükspor, ligde çıktığı son 12 karşılaşmada galibiyet yüzü görmedi. Bu periyotta 8 mağlubiyet, 4 beraberlik elde eden Karabükspor, Süper Lig tarihindeki en uzun galibiyet hasretini yaşıyor.
DÜDÜK TOLGA ÖZKALFA’DA
Yarın Türk Telekom Arena Stadyumu’nda saat 16.00’da başlayacak olan mücadeleyi hakem Tolga Özkalfa yönetecek. Özkalfa’nın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Volkan Narinç yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Bahattin Şimşek olacak.