İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Teklifi üzerine konuştu. Yaşar, DOKAP’ın Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon, Tokat,  Amasya ve Çorum’dan oluşan 11 İlin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 2011 yılında kurulduğuna dikkat çekti.  

"BÜTÇE YETERSİZ"

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2023 yılı bütçesinin 433 milyon TL olarak öngörüldüğünü ve bu bütçenin bu kurum için yetersiz olduğu iddia eden İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar,  “2011 ve 2017 Yılı Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik sıralamasına baktığımızda Samsun, Trabzon, Ordu ve Tokat İllerimizin birkaç basamak üst sıralara yükseldiği, Çorum İlimizin yerinde kaldığı, Giresun, Gümüşhane, Rize, Artvin, Bayburt ve Amasya İllerimizin yine birkaç basamak gerilediği görülmektedir. Üretime, istihdama, yatırıma ve girişime yönelik hizmet eden bu tip kurumları bizler de parti olarak destekliyoruz. Fakat ayrılan bütçe ve DOKAP tarafından 11 ilimize yapılan destekler yetersizdir." dedi. 

"SAMSUN'A BÜTÇEDEN DAHA FAZLA KAYNAK AKTARILMALI"

Samsun'un sıradan bir şehir olmadığına dikkat çeken Yaşar, "Samsun sıradan bir şehir değildir, Karadeniz Bölgesi'nde ekonomisi en güçlü, nüfusu en yüksek olan şehirlerden biridir. Bu nedenle, Samsun’a bütçeden daha fazla kaynak aktarılmalı ve desteklenmelidir. Sanayinin gelişmesi için öncelikle altyapı yatırımlarının tamamlanması gerekmektedir. Altyapıların yanı sıra özellikle yolların, demir yollarının, hava yollarının da geliştirilmesi lazım. Bunlar sanayinin altyapılarıdır. Eğer bir yerde yol yoksa, enerji yoksa, sanayi bölgesi yoksa, havaalanı gerçek manada hizmet etmiyorsa, limanlar gerekli kapasiteye ulaşmamışsa burada sanayinin gelişmesi konusunda doğal olarak zorluk yaşanmaktadır" ifadelerini kullandı. 

"ORTADA PROJE BİLE YOK"

Samsun- Ankara Hızlı Treni Kırıkkale'ye kadar var, ondan sonrası için maalesef ortada proje bile yok diyen Yaşar, "Bu manada Samsun'da bir iki handikapımız var, bunlardan bir tanesi havaalanı. Uzun yıllardır ‘Ödenek ayrıldı, yapıldı, yapılıyor.’ denirken maalesef belli bir mesafe kat edemedik. Aynı şekilde hızlı tren, Samsun-Ankara Hızlı Treni Kırıkkale'ye kadar var, ondan sonrası için maalesef ortada proje bile yok. Dolayısıyla, bununla ilgili adımların süratle atılmasını biz şahsen bekliyoruz. Dolayısıyla, bu projelere ayrılan rakamların da az olduğunu düşünüyoruz. Bu yatırımlar daha ciddi oranda desteklenmelidir." dedi. 

"ÖĞRETMENLER ATAMA BEKLİYOR"

Atama bekleyen öğretmenlere de değinen Yaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Her meslekten atama bekleyen mezun olmuş arkadaşlarımız var. Onların da sorunlarını buradan dile getirmek istiyorum. Bunlardan birisi de atama bekleyen engelli öğretmenlerimizdir. Sayıları 5 bini bulan engelli öğretmenlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan atama bekliyor. Bu talebi de buradan hükümete duyurmuş olalım”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.