Kağıthane Belediyesi, sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla internet fenomenlerini Kağıthaneli gençlerle buluşturdu. Kağıthaneli gençlerle buluşan fenomenler, dijital hayatın yaşama olumlu ve olumsuz etkilerini konuştu.
Sosyal medyada çektiği kısa filmler ile ünlenen, kendi adıyla hazırlayıp sunduğu TV programı ile gençlerin sempatisini kazanan Hayrettin, milyonların beğenisini kazanan internet fenomenleri Halil Söyletmez, Yalçın Arı ve Twitter fenomeni Beyinsiz Adam’la beraber Kağıthane Belediyesi Gültepe Kültür Merkezi’nde Kağıthaneli gençlerle buluştu. Kağıthane’nin aşırı dijital kahramanı Dijitalat, eşi Dijigül ve kızı Dijisu’yu anlatmak için Kağıthane’de buluşan fenomenler, dijital dünyanın günlük hayata etkilerini anlattı. Programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşil Çimen de katıldı.
“İNTERNET VE TEKNOLOJİ YAŞAMI KOLAYLAŞTIRIYOR”
İnternetin faydalı olarak kullanıldığı zaman hayatı kolaylaştırdığını ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “İnternet fenomenlerine teşekkür ediyorum. İnternet fenomenlerimiz yaşadıkları tecrübeleri gençlerimizle paylaştılar. İnterneti, teknolojiyi kullanmalıyız, en iyi şekilde kullanmalıyız. Gerçekten internet ve teknoloji yaşamı kolaylaştırıyor. İnternet bilgilere hızlı ulaşmayı da sağlıyor. Ancak aşırıya gidildiğinde ya da internet falan yanlış kullanıldığında ve bağımlılık haline geldiğinde de hangi problemlerle karşılaşıyoruz bunları gençlerimizle paylaştık. Gençlerimizin bu tecrübe ve bu birikim doğrultusunda kendilerini ve yaşamlarını programlayacaklarını düşünüyoruz. Buradaki birikimlerle gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanacaklarını düşünüyoruz. Dijitalat karakteri yaşamın, yani aile içerisindeki çeşitli konuları, çeşitli hususları esprilerle gündeme getirerek gençlerimize sunmuş olduk” dedi.
Panelin internet kullanan gençlere faydalı bir program olduğunu belirten Hayrettin ise, “Panel sırasında da söyledim iyi ki böyle bir panel yapılmış, çünkü biz bunları normal hayatta konuşmuyormuşuz onu fark ettim. Sosyal medyanın ve dijital hayatın artı bir etkisi var ama burada biz eksilerini konuştuk ve öğrenciler üzerinde farkındalık yaratmaya çalıştık. İnternet ortamının eksi noktaları da var. Bunlardan bir tanesi asosyalleşmek. Tamam kabul ediyorum sosyalleştirdiği de oluyor. Ama bir yandan da yalnızlaştığımızı hissediyoruz. Bir noktadan sonra arkadaşlarımızın daha da azaldığını, sadece mesajlarda arkadaşlığın kaldığını görüyoruz. O yüzden bu panelin bana çok farkındalığı oldu. Özellikle genç yaştaki okullu arkadaşlarımızı bilinçlendirdiğini düşünüyorum. Kendi adıma ve onların adına bu panelin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu panelin, yani dijital hayatın ve karakterimizin güzel bir farkındalık yarattığını düşünüyorum” diye konuştu.
Program sonrasında katılımcı fenomenlere Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç tarafından plaket verildi.