Yazar Mehmet Koçak, Tavşanlı’da “Srebrenitsa Katliamından 15 Temmuz İhanetine” konulu konferans verdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki konferans Srebrenitsa katliamı ile 15 Temmuz hainliğinin yaşandığı geceye ait sinevizyon gösterileri ile başladı.

Aynı zamanda (İnsanlık Tarihinde Kara Bir Leke: Srebrenica Katliamı) adlı kitabını da imzalayan Koçak, verdiği konferansta emperyalist güçlerin ve uluslararası kuruluşların ikiyüzlülüğünü açık ve net bir şekilde ortaya koydu.

“BM, NATO ve AB gibi uluslararası kuruluşların Srebrenitsa Müslüman Boşnaklarına en büyük ihaneti, BM Güvenlik Konseyi kararıyla (Güvenli Bölge) ilan edildiği halde Srebrenitsa’ya Sırp güçlerin girişine engel olunmamasıdır” diyen Mehmet Koçak, “Sizi biz koruyacağız, silaha ihtiyacınız yok” diyerek ellerindeki silahların toplanıp savunmasız bırakılması da ikinci büyük ihanettir” dedi.

"Son kale olan Türkiye, Allah’ın izniyle hiçbir zaman düşmeyecektir"

Srebrenica’daki insanlık dışı katliamın Büyük Sırbistan hayali için yapıldığını vurgulayan Mehmet Koçak, “Drine nehri ve havzası olarak kabul edilen, Srebrenica’nın da içinde yer aldığı bölgenin Sırplaştırılmasını amaçlayan ‘Podrinje Projesi’ uğruna soykırıma varan katliamları gerçekleştirmek için hazırlıklar içinde oldukları halde bunlara engel olunmadı. BM ve NATO’yu kullanan ABD ve AB, hazırlanan plan çerçevesinde Sırplara engel olmadıkları gibi gizli pazarlıklarla Srebrenica’nın işgaline ve katliamlarına destek verdiler. Sırplar kendi tarihi emellerine kavuşma uğruna beş gün içinde 8 bin 372 Müslüman Boşnak’ı katletti ve Srebrenica şehrini işgal etti” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi ihanetinin de aynı emperyalist güçlerin desteğiyle yapıldığını kaydeden Mehmet Koçak, “Srebrenitsa olayındaki emperyalistlerin ikiyüzlülüğüne 15 Temmuz ihanet sürecinde de yakından şahit olduk. O zaman Bosna içerisindeki hainler gibi, 15 Temmuz sürecinde de içimizdeki alçak ve hainleri maşa olarak kullandılar. Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, milletimizin vatanına sahip çıkması bunların oyunlarını bozdu. Son kale olan Türkiye, Allah’ın izniyle hiçbir zaman düşmeyecektir” dedi.

“Bosna Hersek’te kardeşimiz var”

Konferansın ardından Mehmet Koçak’a günün anısına hediye takdim eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Bosna’daki katliam insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bilindiği üzere Bosna Hersek’te kardeş şehrimiz var Doğu Doboj. Bizler buradaki kardeşlerimizle yıl içerisinde sürekli beraber oluyoruz. Belediye olarak her ay düzenli şekilde oradaki rehabilitasyon merkezine ilçemiz adına yardım yapıyoruz. Biz bu kardeşlerimize el uzattıkça, Rabbim de Belediyemize bereket veriyor” diye konuştu.

Bosna Hersek’e gittiğinde oradaki zulmün izlerine hala şahit olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Bosna’daki kardeşlerimizi dinledikçe yaşanan katliam ve acıların boyutlarını hissediyor, gözyaşları içerisinde kalıyorsunuz. Yıllarca beraber yaşadıkları, hayatı paylaştıkları insanlar tarafından katledilmenin, tecavüze uğramanın travmasını yaşıyorlar” dedi.

“Bosna Hersek’teki kardeşlerimize sahip çıkmalıyız, bunun bilincini de çocuklarımıza yeni nesile çok iyi anlatmalıyız” diyen Başkan Güler, “Son kale Türkiye. Bosna Hersek’te Sırp tehdidi altındaki bu kardeşlerimiz gibi dünya üzerindeki tüm mazlumların umudu biziz. Ülkemize yapılan saldırılar ve hainlikler de bu yüzden. Mesele son kalenin düşürülmesidir. Yaşanan olayları bu bilinçle okumalıyız” ifadelerini kullandı.

Program Tavşanlı Müftüsü Hüseyin Aksoy’un duasıyla sona erdi. (EFE)