Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, anaokulu öğrencilerine hayvan hakları ve hayvan sevgisini eğlendirici ve eğitici bir seminerle anlattı.

Çiğli Belediyesinin hayvanları koruma ve hayvan sevgisini aşılama konularında yürüttüğü çalışmalar bu yıl da hız kesmeden devam ediyor. Sokak hayvanlarına yönelik Çiğli Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğünün yürüttüğü barınma, aşılama, kısırlaştırma ve tedavi edici hizmetlerin yanı sıra; hayvan hakları ve hayvan sevgisi konularında çocuklara eğitimlerde veriliyor. Çiğli Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü binasında anaokulu öğrencileriyle bir araya gelen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da, öğrencilere sokak hayvanlarını koruma, sahiplenme, onlara kötü muamele etmeme konularında soru cevap şeklinde eğlenceli bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Arslan, eğlenceli bir dille anlattı

Başkan Hasan Arslan, dünyadaki biyolojik yaşama katkıları çok büyük, sevimli ve sadık dostlar olarak nitelendirdiği hayvanların hakları ile hayvana kötü muamelenin engellenmesi konularında küçüğünden büyüğüne herkese çok önemli görevler düştüğünü söyledi. Başkan Arslan, "Hayvanlarımız yeri gelir ailemizin bir üyesi olur, yeri gelir can dostumuz olur, hayat kurtarıcımız olur. Onlar bize hep sadıktır ve sevgi doludur. Bu yüzden çocuklar ve yetişkinler olarak hepimiz onlara iyi davranmalıyız. Onları sevmeliyiz. Çocuklarımız bizim umudumuz ve hayvanlara büyük bir sevgi beslediklerini görüyorum. Küçük yaşlarda bu sevgiyi miniklerimize aşılamalıyız. Geleceğimizi hayvanlarla paylaşıyoruz ve geleceğimizin yegane varlıkları çocuklarımıza hayvanları sevme, bakımlarını üstlenme, hayatı paylaşacakları ortak bir alan yaratma konusunda sorumlu olduğumuzu iyi bir dille anlatabilmeliyiz. İşte tam da bu sebeple çocuklarımızla bir araya geliyoruz” dedi.

Eğlenceli geçen bilgilendirme toplantısının ardından çocuklarla birlikte barınaktaki hayvanları gezen Başkan Hasan Arslan, yetkililerden hayvanlara ilişkin bilgi aldı. Günün sonunda anaokulu öğrencilerinin hepsine hediyeleri dağıtıldı, bol bol da fotoğraf çekildi.