Seyhan Belediyesi, “Adana Lezzet Festivali” kapsamında tarihi Turhan Arın Sokak’ta Adana’nın meşhur yemeklerini tanıttı. Etli dolmadan içli köfteye varana kadar birçok yemeğin hazırlandığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Festival alanı haricinde Adana’da şehrin en eski mahallesi olan Tepebağ’daki tarihi Turhan Arın Sokak’ta düzenlenen lezzet şöleninde Adana’nın meşhur yemekleri tanıtıldı. Etkinliğe Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İl Kültür Turizm Müdürü Sabri Tari ile iş dünyası ve esnaf temsilcileri de katıldı.

Başkan Zeydan Karalar, tarihi sokakta yapılan restorasyon sonrası protokol üyelerine sokağı gezdirdi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Seyhan Belediyesinin tarihi sokakta yaptığı restorasyona değinerek emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Demirtaş, ”Malumunuz Lezzet Festivali nedeniyle Adana canlı olacak. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın daveti üzerine buraya da katıldık. Belediye başkanımızı çok tebrik ediyorum. Tarihi yapılara dokunulması çok hoşuma gidiyor. Katkılarımız oluyor ama başkanımızın da çok büyük katkıları var. İnşallah Adana’nın her tarafını özellikle Tepebağ’ı bu şekilde restore etmemiz lazım. Lezzet festivali, kültür festivali diyoruz. Bunların eş zamanlı gitmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en lezzetli yiyeceğinin Adana Kebap olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kebaptan hariç tüm yemeklerinin lezzetli ve meşhur olduğunu söyledi.