TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde kurulan ve kadınların iş dünyasında yer almalarına öncülük etmeyi amaç edinen Kadın Girişimciler Kurulu'nun Karadeniz Bölge Toplantısı Trabzon'da yapıldı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, TOBB Kadın Girişimciler Karadeniz Bölgesi Başkanı Hatice Gülay Atik ile TOBB üyeleri ile ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.
HEDEFİMİZ KADIN GİRİŞİMCİ SAYISINI ARTIRMAK
Toplantının açılış konuşmasını yapan Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, amaçlarının az olan girişimci kadın sayısını artırmak olduğunu belirterek, “Halk arasında söylenen, 'Kadın elinin değdiği görülüyor' tabiri iş hayatında etkili olmaya başladı ve her geçen gün de artarak bugünlere gelindi. Kadınlarımız hem kendi işlerini kuruyor, hem ortaklıklar yapıyor, hem de iş dünyasının örgütlerinde etkin görevler alıyor. Kadınların aşlarına ve işlerine karşı olan sahiplenme duygusu ve buna bağlı olarak gösterdikleri üstün gayret desteklerle birleştiğinde başarı kendini göstermektedir. Karadeniz Bölgesi'ndeki kadın girişimcilerin temsilcileri olarak biraradayız. Bu vesileyle hedefimiz Karadeniz'deki illerde henüz istediğimiz düzeyde olmayan kadın girişimci sayısını arttırmaktır” dedi.
KADIN GİRİŞİMCİYE POZİTİF AYRIMCILIK
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, kadın girişimcilerin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Kadınların el attığı noktalarda ne kadar ön plana çıktıklarının farkındayız. Bölgemizde de kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Ticaret Odası'nın esas görevi ticaret ve sanayiyi desteklemek olsa da girişimciliği de desteklemelidir. Bu anlamda pozitif ayrımcılığı destekliyoruz. Girişimciliğin önünü açmak gerekir. Aktif çalışanlar arasında kadınların sayısını arttırmak yükü de azaltacaktır.”
KADIN GİRİŞİMCİ YÜZDESİ 15 - 20'LERDE
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise kadın girişimci yüzdesinin Türkiye’de düşük olduğunu hatırlatarak, “Girişimcilik katkı ve katılımın en önemlisidir. Kadın girişimci yüzdesinin 15- 20'lerde olması düşük bir seviyedir. Batıya baktığımızda uzun vadede yol alındığı görülüyor. Türkiye'nin geçmişinden günümüze baktığımızda ise istediğimiz seviyede olmasa da yol kat ettiğimiz gerçeği ortadadır” dedi.
Konuşmaların ardından toplantıda bölge odalarından gelen kadın girişimciler sorun ve önerileri tartıştı. 

FOTOĞRAF