Konya’nın Ereğli ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Ereğli Belediyesi tarafından eski SSK Hastanesi karşısına yaptırılacak olan Ereğli Kent Konağı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma törenine, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti Konya Milletvekili Adayları Halil Etyemez ve Mustafa Kaya, Ereğli protokolü, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun ve partililer, STK temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli’ye 70 milyon TL’lik bir yatırım yapacaklarını söyledi. Büyükşehir Yasası sonrası yapılanma sürecinin tamamlandığını kaydeden Akyürek, altyapı çalışmalarının devam ettiğini, üst yapı çalışmalarının da akabinde yapılarak hizmet kalitesini ortaya koyacaklarını ifade etti. Temeli atılan Kent Konağı’nın ‘Kadınlar Lokali’ olarak kullanılacağını ve çok amaçlı hizmet vereceğini sözlerine ekleyen Akyürek, “Ereğli’ye 2015 yılında 70 milyon TL’lik yatırım yapacağız” diye konuştu.
Kent Konağı’nda her türlü sosyal ve kültürel etkinliğin yapılabileceği bir ortam oluşturulacağını kaydeden Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, yerel yönetimlerde yaşanan değişim sürecinin Büyükşehir Yasasıyla daha etkin hale getirildiğini söyledi. Ereğli Belediyesi’nin bütçesinin 50 milyon TL’ye çıktığını vurgulayan Özgüven, Büyükşehir Yasasıyla 70 milyon TL’lik yatırımın Ereğli’ye 2015 yılında kazandırılacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Ereğli Kent Konağı’nın temeli atıldı.
KERVANSARAY RESTORE EDİLECEK
Ereğli Kent Konağı’nın temelinin atılmasının ardından Ulu Cami meydanına gelen ve Ulu Cami’de kıldığı namazın ardından bir basın açıklaması yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli’nin tarihi dokusunu ortaya çıkaracaklarını söyledi. Ulu Cami, Kervansaray, Bedesten ve Hamamın dokusunu ortaya çıkarmak için proje çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Akyürek, “Öncelikli olarak Kervansaray’ın restore edilmesini sağlayacağız. Bu Kervansaray’ın yapılış nedenini hepimiz biliyoruz. Birçok ilde olmayan bu şaheseri Ereğli ve Konya olarak değerlendireceğiz. İvriz, Ereğli ve Konya’nın turizm potansiyelini geliştireceğiz” diye konuştu. Akyürek, Konya’daki Bilim Merkezi’nin bir modelinin Ereğli’ye yapılacağının müjdesini de verdi ve Kervansaray’ı gezerek Belediye Başkanı Özkan Özgüven’den bilgi aldı.
EREĞLİ’YE YATIRIM MÜJDESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli Belediyesi Kültür Merkezi’nde STK’lar, muhtarlar ve vatandaşlara birim müdürleri ile birlikte Ereğli’ye yapılacak olan yatırımlar hakkında grafiklerle bilgi verdi. “2015 yılında 70 milyonluk bir yatırımı Ereğli ile buluşturacağız” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne kavuşan köylerden başlayarak yatırım hamlelerini tek tek anlattı. Özellikle muhtarların taleplerini birim müdürlerine not ettiren Akyürek, “Taleplerinizi mutlaka değerlendirecek ve sizlere geri dönüşümü sağlayacağız” şeklinde konuştu.