Antalya’nın Kemer ilçesinde 3 haftalık temel eğitimlerini tamamlayan 60 kısa dönem er, düzenlenen törenle yemin etti.
Göynük Spor Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yemin töreninde 357. dönem kısa dönem erler, Asb. Bçvş. Fuat Toksun eşliğinde bayrak ve silah üzerine el basarak yemin etti. Akseki Jandarma Komando Taburu’nda uzman er eğitimi yapıldığı için Kemer İlçe Jandarma Garnizon Komutanlığı’nda temel eğitimlerini yapan kısa dönem erler adına Uğur Özhan’ın bir konuşma yaptığı törende, daha sonra Jandarma Er Tahsin Kasapoğlu ’Kınalı Hasan’ adlı öyküyü, Jandarma Er Veli Mısır da ’Bayrak’ isimli şiiri okudu.
Törende eğitimleri sırasında başarı gösteren kısa dönem erlere takdir belgesi verildi. Birliğe ilk katılan Jandarma Er Serhat Çoban’a Kemer Kaymakam Vekili İbrahim Keklik, Eğitim Birincisi Jandarma Er Fatih Özçal’a Antalya İl Komutan Yardımcısı Yarbay Fatih Üstündağ, Spor Birincisi Jandarma Er Utku Can Gökbulut’a Belediye Başkan Vekili Semih Top, Bakım Birincisi Jandarma Er Barış Silay’a Kemer Emniyet Müdürü Muhittin Ergen takdir belgelerini verdi.
Tören sonunda bir konuşma yapan Antalya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Fatih Üstündağ, yemin eden askerlere seslenerek "Ettiğiniz yemini bir an bile aklınızdan çıkarmayın. Bunun için yüreğiniz ve bileğinizle, gece gündüz demeden, yılmadan canla başla çalışın. Artık bizler için Ahmet, Mehmet, Ali, Veli, Hüseyin yok; tek yumruk halinde ’Mehmetçik’ var. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi yok; ’jandarma mensubu’ olmak var" dedi. Üstündağ konuşmasını, Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ey kahraman Mehmetçik, dünyanın hiç bir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Her zaferin mayası sendedir. Her zaferin en büyük payı senindir" sözleriyle tamamladı.
Yemin törenine Kemer Kaymakam Vekili, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yrb. Fatih Üstündağ, Kemer Jandarma Garnizon Komutanı Yzb. Yasin Berçin, Kemer Belediye Başkan Vekili Semih Top, Başkan Yardımcıları Kemal Yüksel ve Ahmet Can, Kemer’deki resmi kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve yemin edecek askerlerin yakınları katıldı.
Yemin eden kısa dönem erler, 29 Ocak’ta kura çekerek Antalya’nın ilçelerindeki jandarma birliklerine gönderilecek.