Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, Gazateci- Yazar Ahmet Hakan'a yönelik saldırının asla kabul edilemeyeceğini belirterek, "Şiddet hangi taraftan gelirse gelsin buna topyekün karşı çıkmamız lazım. Fikirlerimiz aynı olmak zorunda değil ama yaşadığımız ülke aynı" dedi.
AK Parti İzmir milletvekili adayı, canlı yayın konuğu olduğu NTV'de Gazeteci Ahmet Arpat'ın sorularını yanıtladı. Yıldırım, soru üzerine Silvan'da şehit olan iki askere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi. Yıldırım, Gazeteci- Yazar Ahmet Hakan'a yapılan saldınının da asla kasul edilemeyeceğini belirterek, "Sebebi ne olursa olsun asla ve asla onaylayamayacağımız kabul edemeyeceğiz bir şey. Fikirler söylenmeye devam edecek. Fikrin bittiği yer kaba kuvvetin başladığı yerdir. Neyse ki failler hemen yakalanmış olayın iç yüzünü polisimiz ve adli kolluk gerekli incelemeyi yapararak ortaya koyar" dedi. Yıldırım, Arpat'ın Hürriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıda AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın ifadelerini hatıratması üzerine de şunları söyledi:
"O olayın oluş nedenini biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın bir programda söylediği bir ifadenin, çarpıtılarak sosyal medyada Hürriyet'in internet sitesinde yer almasıydı. Hiçbir gösteri, tepki şiddeti doğurmamalıdır. Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili olarak Boynukalın açıklama yaptı ve 'bizim partimizde saldırı yoktur' dedi. Şiddet hangi taraftan gelirse gelsin buna topyekün karşı çıkmamız lazım. Fikirlerimiz aynı olmak zorunda değil ama yaşadığımız ülke aynı."

FOTOĞRAFLI