Karabük’te bölgenin sayılı bakanlık onaylı kız yurdu olan Safranbolu Çelebi özel kız yurdu yönetimi öğrencilerine Amasra gezisi yaptırdı.
Karabük ve Safranbolu’da yurt ve pansiyonculuk adı altında her geçen gün çoğalan üniversite öğrencilerine yönelik yurt işletmeciliği adına örnek bir uygulama yapan Safranbolu Çelebi Özel Kız öğrenci yurdu yıl boyunca hizmet verdikleri öğrencilere Amasra gezisi yaptırdı.
Karabük Üniversitesindeki 2014-15 Eğitim-Öğretim sezonunun son günlerinde yıl boyu ders stresi ve yorgunluğu içinde olan öğrencilerin bir nebzede olsa yorgunluğunu atabilmek ve dinlendirip, eğlendirmek için Amasra gezisi yapan Çelebi Kız Yurdu yönetimi, bölgede görülen ilk uygulama yaptı.
Amasra’da tarihi ve turistik yerleri gezen öğrencilere, tekne turu düzenlendi ve ardından da eğlenceli akşam yemeği organizasyonu yapıldı.
Çelebi Özel Kız Yurdu Yönetimi “Yurdumuzda kalan kız öğrencilerimiz yıl boyunca bir hayli yorulmuşlardı. Yurt yönetimi olarak kız öğrencilerimiz tatile girip, memleketlerine gitmeden Amasra gezisi düzenleyip, onları eğlendirerek, yorgunluklarını atmalarını istedik. Her yıl bu tür gezi ve başka organizasyonlarımız yurdumuzda kalan öğrencilerimize yönelik yapılmakta ve geleneksel hale getirmeyi hedeflemekteyiz” ifadesine yer verdi.
Yurtta kalan kız öğrenciler ise, yurt yönetimine uyguladıkları böyle etkinlikten dolayı teşekkür etti.