Gemerek Aile Toplum Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Mesut Göç, havaların soğumasıyla hasta sayısının arttığını antioksidan özelliği sayesinde vücuda direnç kazandıran gilaburu ile hastalıklardan korunabileceğini söyledi.
İlçede grip ve soğuk algınlığı gibi vakaların arttığına değinen Aile Sağlığı Hekimi Mesut Göç; “Soğuklara bağlı gribal enfeksiyonların çeşitliliği ve sıklığı artmaktadır. Vatandaşların soğuk havalarda bulaşıcı hastalıklardan korunmak ve üşütmelere karşı vitamin değeri yüksek kış meyveleri ve bitkisel besinlere ağırlık vermeleri gerekmektedir. Antioksidan özelliği sayesinde gilaburu hem hastalara şifa olabilir hem de hastalıklara karşı vücutta da direnç sağlar. Bol miktarda tüketilmelidir. Hareket etmek ve fiziksel aktivitelerde bulunmakta vücudun direncini artırır.”dedi.
Vücut direncini düşüren bol yağlı yiyeceklerden kaçınılmasını gerektiğini söyleyen Göç,“Patates kızartması, kuyruk yağı ve hayvansal iç yağlar kullanılarak yapılan ağır yemeklerden ve beyaz ekmekten kaçınmak gerekir. Özellikle kronik hastalığı bulunan vatandaşların hastalığa yakalanma oranı daha fazladır. Hastaların kendilerine dikkat etmeleri gerekir. Tüm vatandaşlarımızı bol sağlık diliyorum.”diye konuştu.