Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili adayı Hasan Eryılmaz, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada son zamanlarda çiftçiliğin uygulanan ekonomik politikalarla sönme derecesine kadar ulaştığını ifade ederek, “Kendi günlerini bile yeteri kadar umutlu bir şekilde kutlayamayan baş tacımız çiftçilerimizin gününü kutluyorum” dedi.
MHP Manisa milletvekili adayı Hasan Eryılmaz, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ziraat Odası eski başkanı Nuri Sorman’ı rahmetle andığını ifade eden Eryılmaz, “Bu ülkenin Nuri Sorman gibi temiz ve işini layıkıyla yapan insanlara ihtiyacı vardır. Çeyrek asırdan fazla sürdürdüğü oda başkanlığında sadece çiftçinin hakkını savunmak için mücadele eden Sorman ağabeyimizin kaybının acısını derinden yaşamaktayız” dedi.
“Çiftçi bayramında bile çiftçinin yüzünü görememek sanırım hükümet için en büyük ayıptır.” diyen Eryılmaz, “Bir sonraki döneme bile umutla bakamayan çiftlerimiz, ne yazık ki kendi kaderlerine terk edilmiş durumdadır. Dünyada önemi her geçen gün artan çiftçilerimiz ne yazık ki diğer ülkelerde görülen değerin yarısını bile görememektedirler. Borçlarla ve kredilerle yaşamını sürdürmeye çalışan çiftçilerimiz ne yazık ki artık tükenme noktasına kadar gelmişlerdir. Çiftçiler için birileri kanun çıkardık dese de bu amacına ulaşamamış ve çiftçinin mağduriyeti halen de devam etmiştir.” diye konuştu.
Eryılmaz son olarak şunları söyledi:
“Çiftçilerimizin her zaman desteklenmesi, üretimin devam ettirilmesi için maliyetin düşürülmesi gerektiğini defalarca söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz. Çiftçimizin bir sonraki yıla umutla bakabilmesi için canla başla mücadele edeceğiz. Çünkü çiftçi rahat ederse esnaf rahat eder, çiftçi rahat ederse öğretmen rahat eder. Çiftçi rahat ederse ülke rahat eder. Tüm bu olumsuzluklar içerisinde dahi alın terleriyle helal kazanç sağlayan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum”