Mersin’in merkez Yenişehir Kaymakamlığı’nda, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik kurumlar arası değerlendirme toplantısı yapıldı.
Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ümit Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, Cumhuriyet Karakol Amiri, 50. Yıl Karakol Amiri, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Çiğdem Göllü ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İsmail Kaya katıldı.
Kaymakam Dr. Özarslan, toplantıya katılan yetkililerin, kanunun uygulanmasıyla ilgili olarak kendi görev alanına giren konularda işbirliği ve yardımda bulunmak ve alınan tedbir kararlarını ivedilikle yerine getirmekle yükümlü olduklarını belirterek, "Kurumlar, kanun kapsamında kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çalışmaları desteklemek ve ortak çalışmalar yapmak zorundadır. Aile içi şiddetin önlenmesi için bütün kurumlarımızın duyarlı olması gerekir. Aile içi şiddetin önlenmesi için ilçemizde faaliyet gösteren kurum ve sivil toplum örgütlerinin ortak çalışmaları ile sorunun ortadan kaldırılamayacağını düşünüyor ve hepinizin bu konuya hassasiyetle ilgi göstermesini istiyorum" diye konuştu.