Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonlarda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek'in (25) Yozgat’ın Aydıncık ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı.

Şehidin ailesine acı haberi İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak verdi. Şehidin baba evine ve mahalle girişine Türk bayrakları asıldı.

DAHA 6 AYLIK ASKERDİ


Şehidin ağabeyi Adem Şimşek, olayın meydana gelişiyle ilgili bilgileri olmadığını ifade ederek, "En son 2 gün önce görüşmüştük. 'Sur’a geldik, operasyonlara çıkıyoruz' dedi. Daha 6 aylık askerdi. Biz 8 kardeşiz, şimdi çağırsınlar hepimiz de cepheye, çatışmaya gitmeye hazırız" dedi.

Şehidin amcası Seyfettin Şimşek de 1 hafta önce telefonla görüştükleri yeğenine "Yozgat’a geldiğinde kendisini evlendireceği sözü verdiğini" aktardı.

"BABAM YOK, KİMSESİZİM DEME' DEDİM"

Kardeşinin 16 yıl önce vefat ettiğini ve amcası olarak yeğenine her türlü desteği verdiğini belirten Seyfettin Şimşek, “Bekir'e 'babam yok, kimsesizim deme' dedim. 'Ben de senin baban sayılırım' dedim. Bunları konuştuk. Diyecek başka bir şey bulamıyorum” diye konuştu.

Terör örgütüne destek verenlere seslenen amca Şimşek, şöyle devam etti:

"Dış düşmanlar neyse, biz neden içeride birleşmiyoruz. Neden bayrağın altında tek birlik olamıyoruz. PKK Allahsız, kitapsız, Kur'ansız, dinsiz, imansız bir örgüttür. Kafirdir ve hiçbir dine mensup değillerdir. Müslüman Kürtler bizim kardeşimizdir. Benden hiçbir farkı yok onların. Kürt kardeşlerim için canımı veririm. Allah'a inanan Kürt kardeşlerime sesleniyorum, PKK kafirdir, onu destekleyenler de kafirdir. Ey Kürt kardeşlerim, siz Müslümansınız, Allah'a inanıyorsunuz, neden onlara destek oluyorsunuz."

Şanlıurfa'da görev yaparken bir süre önce Diyarbakır’ın Sur ilçesinde görevlendirilen Bekir Şimşek'in 6 ay önce uzman erbaş olduğu öğrenildi.

Şehidin cenazesinin yarın Aydıncık ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.