Konya’nın Beyşehir ilçesinde, son yıllarda giderek artan ve vatandaşların da yoğun şikayetine sebep olan kaldırım işgallerine çözüm bulabilmek için başlatılan çalışmalar hız kazandı.
Beyşehir ilçesinde, kaldırım işgali yapan esnaflar, Zabıta ekipleri tarafından uyarıldı. Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temselcilerinin de desteğini alarak kaldırım işgallerinin önüne geçilmesi için bir dizi çalışma başlattı. İlçe merkezinde esnafları ziyaret eden Zabıta ekipleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kaldırım işgallerinin çözümü konusunda işyeri sahiplerinden duyarlılık gösterme talebinde bulundu. Ziyaretlerde, kaldırım işgallerinin esnafın aslında kendisine zarar verdiği anlatılırken, vatandaşların da bu konuda ciddi anlamda rahatsızlık olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili geniş kapsamlı bir toplantı yapılacağı bilgisi de verildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir’i her yönüyle yaşanabilir, huzurlu bir kent haline getirmeye gayret gösterdiklerini belirterek, "Kaldırım işgallerini sona erdirmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarımızla ortak bir çalışma yürütüyoruz. Esnaf kardeşlerimizin şehrin cadde ve sokaklarındaki kötü görüntünün ortadan kaldırılması, kaldırımların yayaların kullanımına bırakılması hususunda duyarlılık göstermesini bekliyoruz" dedi.
Özaltun, vatandaşların da bu tür işgallerden rahatsız olduğunu dile getirerek, “Şehrin en hareketli merkezlerinde kaldırım işgallerinin artması, vatandaşlarımızdan da yoğun şikayet almamıza yol açıyor. Bazı esnaflarımız kaldırımları gelişi güzel işgal ederek yaya trafiğini engelliyor. Bu durum hem hayati tehlikeleri hem de birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Halkımız bu konudan son derece rahatsız. Kendimizi onların yerine koyup empati yapmalıyız. Amacımız hiç kimseyi mağdur etmek değil. Bu konuya gönüllü olarak yaklaşmamız gerekir, esnafımız ve vatandaşımız duyarlık göstermeli, sorumluluk edinip Beyşehir’e ve Beyşehirliye yakışanı yapmalıdır. Öncelikle esnaf kardeşlerimizden bu konuda belediye çalışanlarımıza yardımcı olmalarını bekliyoruz. Kaldırım işgali yapmayan ve konuyla alakalı gerekli hassasiyeti gösteren esnaflarımızda da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.