Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de şehit anneleri ve çeşitli kadın sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, terör saldırılarını protesto için Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen şehit anneleri ve kadın sivil toplum örgütleri üyeleri, ‘Türk kadını asker ve polisine kalkan’ ve ‘Şehitler ölü değildir onlar aramızda’ yazılı pankartlar taşıdı. Son günlerde yaşanan saldırılar nedeniyle şehit haberlerini fazlasıyla duyduklarını, bu yüzden artık şehit haberi duymak istemediklerini, çocuklarının ölmemesini isteyen kadınlar, oturma eylemi yaparak, saldırılara tepki gösterdi. Kadınlar olarak tepkileirni sessiz çığlık olarak vermek istediklerini belirten Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, şunları söyledi:
“Emperyalist güçlerin Türkiye’de bir iç savaş çıkarma, Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü de Türk’e kırdırmak, iç çatışma çıkarmak için düğmeye bastığını hissediyoruz. Halkımız ayakta ancak, bunun sebebini bir türlü anlayamıyor. Kurtuluş Savaşı’nda erkeklerle omuz omuza savaşan Türk kadınları, kendine yakışan bir şekilde tepkisini göstermeli. Kadınlar olarak bizler, çocuklarımızın şehit olmasını istemiyoruz. Eğer bir savaş durumu varsa, çocuklarımızla birlikte daha önce savaştığımız gibi savaşırız ama burada tepkimizi verirken, hiçbir siyasi düşünce, parti, meslek ayrımı gözetmeden sanal ortamda duyurumuzu yaptık. Cumartesi günü bir miting yapılmasına karar verildi. Ancak, bizler miting öncesi kadınlar olarak, sessiz çığlık yapalım istedik.”

FOTOĞRAFLI