KARABÜK (AA) - AK Parti Safranbolu İlçe Gençlik Kolları tarafından "Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye" konferansı düzenlendi.

Ünsal Tülbentçi Öğretmenevi'ndeki konferansta konuşan AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, 2002'den önce borç batağında olan Türkiye'nin, IMF'den para dilendiğini ve ekonomisinin çöktüğünü belirtti.

Saylar, o dönemde Türkiye'nin hiçbir yerde sözünün geçmediğini  vurgulayarak, şöyle konuştu:

"2002 yılında bu millet AK Parti'yi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidara getirdi. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen bir lidere, dünya mazlumlarına, Anadolu'daki aziz milletimize ve ümmete sahip çıkan bir lidere sahip olduk. Bizim bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Neden? Abdülhamit Han daha sonra Adnan Menderes'e ve Turgut Özal'a sahip çıkamadık, çok büyük bedeller ödedik. Bu millet artık şimdi diyor ki, 'Biz ne Recep Tayyip Erdoğan'ı, ne Ahmet Davutoğlu'nu yedirmeyiz.' Bu millet dünyayı yöneten üst akıla 'yedirmeyiz' dedi. Ben de aziz milletime teşekkür ediyorum. Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz, Başbakanımızın liderliğinde yeni Türkiye'yi kuracağız."

Daha sonra TV programcısı Kenan Yasan ve siyaset bilimci Hüseyin Turgut, "Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye" konulu konferans verdi.