Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen 2 çocuk babası Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gülle memleketi Konya’nın Çeltik ilçesi Gökpınar Mahallesi’nde dualarla gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde önceki gün çarşıya çıktıkları sırada bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu 3 asker şehit olmuştu. Hayatını kaybeden askerlerden biri olan Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gülle’nin naaşı dün memleketi Konya’nın Çeltik ilçesine getirildi. Cenaze törenine katılmak üzere Gökpınar Mahallesi’ne gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, şehidin evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Cenaze namazı öncesi hastaneden alınan şehidin naaşı ambulansla baba ocağı Gökpınar Mahallesi’ne götürüldü. Şehidin babası Duran Gülle ambulansta tabuta sarılarak gözyaşları arasında dua etti. Şehidin annesi Yeter ve eşi Emine Gülle de ambulansa gelerek son kez tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Baba ocağında yapılan duanın ardından şehidin naaşı belde meydanında bulunan Merkez Camisi’ne getirildi. Cenaze törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Cem Zorlu, Ayşe Türkmenoğlu, MHP Konya Milletvekilleri Faruk Bal ve Mustafa Kalaycı, askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları ve halk katıldı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin naaşı, vatandaşlar tarafından omuzlara alınıp tekbirler getirilerek Gökpınar Mezarlığı’na kadar taşındı. Şehidin naaşı daha sonra dualarla defnedildi.
Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Türk Silahlı Kuvvetleri ve Hakkari Valisi Yakup Canbolat da çelenk gönderdi. Şehit Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gülle’nin en son 9 Ekim tarihinde memleketine gelerek kız kardeşinin düğününe katıldığı ve tekrar görev yerine döndüğü, Hakkari’deki görevini tamamlamasına ise 1 seneden az bir süre kaldığı öğrenildi.