İzmir’de, yıllarca finans sektöründe çalışan Alev Erkek, hayallerini gerçeğe dönüştürerek, KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu oldu.
İzmirli kadın girişimci Alev Erkek’in (32) hayalleri gerçek oldu. 12 yıl pek çok firmada finans sektöründe çalışan Alev Erkek, yıllardır hayalini kurduğu iş yeri açma fikrini KOSGEB desteğiyle gerçeğe dönüştürdü. Kendi işinin patronu olmak için yola çıkan ve KOSGEB kurslarına katılan Alev Erkek, İzmirpark Alışveriş Merkezi’nde kuru temizleme mağazasını hizmete açtı. Açılışa, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ile Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Başkanı Berkay Eskinazi katıldı.
Kadın girişimcilerin 2015 yılına hızlı başladığına dikkat çeken Mustafa Çanakçı, "Bir ay içinde KOSGEB desteğiyle 5 kadın girişimcimiz daha kendi işini açtı. Türkiye’de kadın girişimci sayısı, son 10 yılda ilk kez 100 bini geçti. Bu sayıların katlanarak devam edeceğinine inancımız tam. Kendi işini kurmak isteyenlere desteklerimiz büyüyerek devam edecek" dedi.LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi ise, "Girişimcilerimizin sayısı artıkça istihdam sayısı da artacaktır. Tüm dünyada rekabet edebilmenin tek yolu yenilikçi, katma değer yaratan ürünlerle mümkün. Genç, erkek, kadın tüm girişimcilerimizin desteklenmesi bu anlamda çok önemli. Bizde her zaman onların yanındayız" diye konuştu.
Girişimci Alev Erkek ise, kuru temizleme sektöründe kadın usta açığı olduğunu söyledi. Erkek "Bu işi kurmamdaki en büyük neden de bu. Çünkü bu iş yerlerinin sayısı artıkça kadın usta sayısı da artacaktır. Onların yetişmesi için kursların açılması gerekecek, böylece sektör kendi çözümünü üretecek" dedi.