Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, futbolcuların en önemli sıkıntılarından birinin oyuncu uyuşmazlıklarının çözüldüğü Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulu (UÇK) ile ilgili problem olduğunu belirterek, "İş mahkemelerinde sürecin uzaması ise mağduriyet oluşturuyor. Federasyon ve Kulüpler Birliği ile bu konu hakkında görüştük. Bunların tekrar Federasyon bünyesinde halledilmesi için tüzük değişikliği amacıyla önerge verilecek" dedi.
Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, Yönetim Kurulu Üyeleri Alpay Özalan ve Tümer Metin ile birlikte Özlüce Tesisleri’nde Bursasporlu futbolcularla bir araya geldi. Teknik direktör Şenol Güneş’in de hazır bulunduğu toplantıda Ünsal, derneğin faaliyetleri ve çalışması hakkında bilgiler verdi. Futbolcuların en önemli sıkıntılarından birinin oyuncu uyuşmazlıklarının çözüldüğü Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulu (UÇK) ile ilgili problem olduğunu dile getiren Ünsal, "Daha önce Futbol Federasyonu bünyesinde bu sıkıntı çözülüyordu. Şimdi 2011 yılından sonra iş mahkemelerine devredildi. İş mahkemelerinde sürecin uzaması ise mağduriyet oluşturuyor. Federasyon ve Kulüpler Birliği ile bu konu hakkında görüştük. Bunların tekrar Federasyon bünyesinde halledilmesi için tüzük değişikliği amacıyla önerge verilecek" dedi.
“KADRO DIŞI KALAN FUTBOLCULARA KAMP İMKANI”
Kulüpleri ile sıkıntı yaşayan oyuncuları için sezon başı ve sezon arası kamp imkanı sunacaklarının ifade eden Ünsal, “Kulüplerle anlaşmazlık yaşayabiliyorsunuz, kadro dışı kalabiliyorsunuz yada kulüp bulamıyorsunuz. Sezon başında ve devre arasında, bu durumdaki arkadaşlarımıza hazırlık kampı fırsatı vermek istiyoruz. Teknik adamı, masörü, malzemecisi, kamp yeri, her şeyin dahil olduğu bir kamp ortamı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.