Malatya’nın Akçadağ ilçesinde dağlık alana düşen iki savaş uçağında şehit olan 4 pilottan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Eskişehir’de son yolculuğuna uğurlandı.
Reşadiye Camii’nde düzenlenen cenaze törenine; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, diğer protokol üyeleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Cenaze namazı öncesi Bakan Avcı ve beraberindekiler, şehidin babası Mehmet Sezer, annesi Ayşe Sezer ve eşi Hatice Sezer’e başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin babası Mehmet Sezer, annesi Ayşe Sezer ve eşi Hatice Sezer, askeri erkan nezaretinde güçlükle ayakta durabilirken, 8 yaşındaki kızı Rana Zeynep’in ise hiçbir şeyden habersiz tavırları yürekleri burktu. Şehidin Rana Zeynep’in yanı sıra 4 yaşında Ayşe Sena adında bir kız çocuğu daha olduğu öğrenildi.
İkindi namazına müteakip Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Sezer’in naaşı, askerlerin omzunda top arabasına konularak defnedileceği Vişnelik Hava Şehitliği’ne götürüldü.
ŞEHİDİN BİR YAKINI CENAZE TÖRENİ ESNASINDA BAYILDI
Öte yandan cenaze namazının ardından tam şehidin naaşının omuzlara alınacağı sırada isminin Mustafa olduğu öğrenilen şehidin bir yakını baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren kişiye ilk müdahaleyi sağlıkçı askeri personel yaparken daha sonra şahıs, 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
Bu arada, namaz sonrası cenazenin top arabasına götürülmesi sırasında tabutu taşımak isteyen şehit yakınları ve bazı katılımcılara görevli askerler uyarıda bulunarak izin vermedi.