TENİS Federasyonu'nun 2008'den bu yana Örnekköy'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde (UTEM) düzenlediği İzmir Cup, 8'inci yılında Folkart'ın sponsorluğunda organize edilecek.
ATP Challenger Tur takviminde yer alan Folkart İzmir Cup, 19-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Toplam 64 bin dolar ödüllü turnuvaya dünya klasmanında ilk 200 arasında yer alan isimlerden 50'si katılacak. Daha önce İzmir Cup'ta 3 kez final oynayan Marsel İlhan'ın yanı sıra Cem İlkel, Barış Ergüden, Anıl Yüksel, Tuna Altuna, Barkın Yalçınkale ve Efe Yurtaçan gibi Türk sporcular da turnuvada mücadele edecek.
Organizasyonun tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak katıldı.
"Tenis artık Türkiye'nin her tarafında oynanan ve herkes tarafından takip edilen bir branş haline geldi" diyen Cengiz Durmuş, "UTEM, dünyada iyi sayılabilecek tesisler arasında. Ancak önemli olan tesis yapmak değil, içini doldurmak. Önümüzdeki dönemde Venus Willams da Roger Federer gibi İstanbul'da korta çıkacak. İstanbul'da önemli turnuvalarımız var. İzmir'de de böyle bir algı yaratmak için buradayız" diye konuştu.
Cengiz Durmuş, kendi kategorisinde dünyanın en önemli organizasyonları arasına giren İzmir Cup'ta önümüzdeki yıllarda çıtayı yükseltip klasmanın 1 numarasını kente getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, bu tür etkinlikleri artırarak, İzmir'de sporun her dalına destek olduklarını söyledi. Federasyon'la bu yıl başlayan ortaklıklarının süreceğini söyleyen Mesut Sancak ise, "Turnuvayı bir festival haline getirmek için kentin çeşitli noktalarında sokak tenisi oynatmayı planlıyoruz. Şovmen tenisçi Mansour Bahrami'yi İzmir'e getireceğiz. Başka sürprizlerimiz de olacak" dedi.

FOTOĞRAF