Amasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Etkinlikleri kapsamında ‘Atatürk’ün İzinde Adım Adım Anadolu’ adlı pirogravür resim sergisi açtı.
Hazeranlar Konağı’ndaki açılışa Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Vali Yardımcıları İrfan Demiröz ile Ferhat Burakgazi, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Serginin hayatını ve görev yaptığı yerleri anlattığını belirten Nevzat Sinan, “Benimle beraber Anadolu’nun bütün kentlerini gezerek bana eşlik eden ve beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan eşime ve şuan burada bulunamayan kızıma ayrıca teşekkür ediyorum. Bana bu sergideki resimleri yapma fırsatı veren ve Türkiye’yi gezme fırsatı sunan bakanlığımızın değerli yetkilerine de özellikle şükranlarımı sunuyorum” dedi.
12-22 Haziran tarihlerinin Amasya ve Türkiye için çok önemli günler olduğunu vurgulayan Vali Çomaktekin de, “Bizler bu haftayı kültürel, sanatsal ve sportif açıdan dolu dolu kutluyoruz. Festivalimizde bağımsızlığa, özgürlüğe ve insanlık barışına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Meslektaşımız Vali Yardımcımız Nevzat Sinan beyin de çalışmış olduğu illerin izlerini hissettirme adına güzel resim çalışmaları var. Kendisi uzun yıllar devletimize, milletimize hizmet etmiş bir meslektaşımız. Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Vali Yardımcılarımız, meslek hayatları boyunca Türkiye’nin her bölgesinde çalışıyorlar. Her bölgesinde çalıştıkları içinde ülkemizi iyi biliyorlar” diye konuştu.
Amasya’nın Cumhuriyetin kurulma haykırışının bütün Anadolu’ya dalga dalga yayıldığı ve dünyaya ilan edildiği şehir olduğunu anımsatan Çomaktekin, “Türk milletinin bağımsızlığa, özgür düşünceye, milli iradeye, insanlık sevgisine ve barışa ne denli düşkün olduğunu, bu alanda katkı sunduğunu göstermek için bu haftayı çok dolu ve yoğun bir şekilde kutluyoruz. Bu festival aynı zamanda uluslararası bir festival. Yaklaşık 10 ülkeden gelen halk dansları toplulukları bizlere kültürlerini yansıtma adına güzel gösteriler sergiliyorlar. Bu vesileyle farklı ülkelerle, gençler sayesinde irtibat kuruyoruz. Sağlamış olduğumuz bu irtibatla insanlar arasında sevgi, barış ve dostluk duygularını güçlendirmeye çalışıyoruz. Yurt dışından gelen bu insanlar Türk milletini daha yakından tanıma fırsatı yakalamış oluyorlar. Yüce Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışına ne kadar düşkün olduğumuzu misafirlerimize gösteriyoruz. Dünyada yaşayan hiçbir insanın üzülmesini istemeyen bir milletiz. Her zaman bütün mazlum milletlere ve bütün insanlara faydalı olmaya çalışmışızdır. Bunu da bu festival münasebetiyle hatırlatmış oluyoruz” şeklinde konuştu.