İngiltere Premier Ligi’nde şampiyonluk yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Lider Chelsea’nin gerisinde kalan Manchester United ve Manchester City, yarın Old Trafford’ta kozlarını paylaşacak.
İngiltere Premier Lig’de lider Chelsea’nin gerisinde kalan Manchester United ve Manchester City yarın saat 18.00’de Old Trafford’ta kozlarını paylaşacak. İki ekip arasında bulunan 1 puanlık fark maçın da önemini arttırdı. Ligde 62 puanla 3. sırada bulunan United, rakibini kendi sahasında yenerek aradaki puan farkını açmak ve ikincilik yolunda Arsenal’i yakalayarak lider Chelsea’yi zorlamak istiyor. Rakibinin 1 puan gerisinde olan City için ise maç daha da önemli duruyor. Ligin bitimine 7 hafta kala puan farkının açılmasını isteyen City, maçı kazanmak zorunda. Son yıllarda United’a karşı üstünlüğü dikkat çeken City, Old Trafford’ta tekrar kazanarak 3.’lüğe yerleşmek istiyor.
UNITED SERİYE DEVAM ETMEK İSTİYOR
Ezeli rekabette şampiyonluk yolunda bir maç eksiği bulunan lider Chelsea’nin 8 puan gerisinde bulunan Manchester United’ta işler yolunda gidiyor. En son yenilgisini Arsenal’e karşı evinde 2-1’lik skorla alan United, son 3 haftadır kazanmasını biliyor. Tottenham, Liverpool ve Aston Villa gibi zorlu ekipleri geçerek, 3 haftada hanesine 9 puan ekleyen kırmızı şeytanlar, seriye devam ederek Chelsea’yi yakalamak istiyor. United ekibinde tek eksik sakatlığı devam eden Luke Shaw.
CITY’DE EKSİK YOK
Manchester City’de ise son haftalardaki puan kayıplarının moral bozukluğu devam ediyor. Ligde son 5 haftada 3 mağlubiyet alan City, son maçında deplasmanda Crystal Palace’a 2-1 mağlup oldu. Şampiyonlar Ligi’ne de Barcelona’ya elenerek veda eden City, kabustan uyanarak zorlu deplasmandan puanla dönmenin peşinde. Son 5 haftada kaybettiği 9 puanı telafi etmek isteyen City’de eksik oyuncu bulunmuyor.
UNITED SON 4 MAÇI KAYBETTİ
Ezeli rakipler bugüne kadar aralarında toplam 157 maç yaptı. Bu maçlarda Manchester United 63, Manchester City ise 45 galibiyet aldı. İki ekibin aralarındaki 49 maç ise beraberlikle sonuçlandı. İki rakibin son 5 maçında Manchester City üstünlüğü dikkat çekiyor. Ligde aralarında oynadıkları son 5 maçtan 4 galibiyet alan City, en son mağlubiyetini 2012-2013 sezonunda kendi evinde 2-0’lık skorla aldı. City ayrıca ezeli rekabette, 2011-2012 sezonunda deplasmanda aldığı 6-1’lik galibiyetle Old Trafford’ta rakibini gole boğmuştu. Kırmızı şeytanlar, 853 günlük Manchester City galibiyet hasretine son vermek istiyor.
Manchester United ve Manchester City arasındaki son 5 maç şu şekilde:
2012-2013 Manchester City - Manchester United 0-2
2012-2013 Manchester United - Manchester City 1-2
2013-2014 Manchester City - Manchester United 4-1
2013-2014 Manchester United - Manchester City 0-3
2014-2015 Manchester City - Manchester United 1-0