HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın ziyaret sırasında çekilen görüntülerin medyada yer almasının ardından bugün Çilem Karabulut ile avukatı İsa Ayanoğlu basın açıklaması yaptı. Tahliyeden sonra çok fazla ziyaretçi kabul ettiklerini anlatan Çilem Karabulut ise şöyle konuştu:
"Kimin nerden ve nasıl geldiğini bilmiyoruz. Çok fazla ziyaretçimiz oldu. Kimin nerden olduğunu ayırt etmek mümkün değil. Biz gittikten sonra öğrendik. İçerde hiç bir şekilde görüntü ve fotoğraf alınmasını istemiyoruz dedik. Bu olay sonrası tedirgin olduk. Ailem ve benim hiç bir şekilde siyasetle ve siyasi partilerle işimiz yok. Bunun bu şekilde sırf magazin köşesinde kullanılması beni çok huzursuz etti. Özgürlüğü yaşayayım derken böyle tepki almam inanın hiç hoş şeyler değil. Bizim hiç bir şekilde ilgimiz alakamız yoktur. Haberimiz olmadan gelmişlerdir. Siyasi bir amaç için kullanmaları bizim hoşumuza gitmedi kabul etmiyoruz"
Çilem Karabulut, tahliye sonrası tehdit aldıkları iddialarının sorulması üzerine, "Böyle bir şeyin varolduğunu dün öğrendim. Ben huzursuz olmayayım diye bana yansıtılmadı" diye konuştu. Avukat Ayanoğlu ise Çilem cezaevindeyken annesi babası ve kızının yaşadığı evin önüne maskeli kişiler tarafından el bombası atıldığını ve kim olduklarının hala tespit edilemediğini belirterek, "Bizce malum olan kişilerdir" dedi.