Malatya Park alış veriş merkezi bugün önemli bir serginin açılışına ev sahipliği yaptı. “Cumhuriyetten Günümüze Fotoğraflarla Tarım ve Malatya” temalı fotoğraf sergisi bu gün Malatya Park alışveriş merkezinde açıldı.
1930 yılından günümüze kadar gelen ve Malatya’nın tarım alanında geçirdiği evreleri fotoğraflarla anlatan sergi bu gün Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Malatya Kültür, Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve Himayeye Muhtaç Çocuklar ve Yaşlılar Sosyal Yardım ve Dayanışma Dernek (HİMYAÇDER) Başkanı Ayşe Ece Budan’ın katılımıyla Malatya Park alışveriş merkezinde açıldı.
Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi ve Malatya Kültür, Yaşam Derneğinin ortaklaşa açtığı sergi Pazar gününe kadar açık kalacak.
Sergi açılışından sonra Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek açılışa katılanlara sergiyi gezdirirken fotoğraflar hakkında bilgi verdi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çiçek Malatya temalı bir sergi açtıklarını ifade ederek “Burada 1930’lu yıllardan günümüze kadar gelen tarımla ilgili fotoğrafları arşivleyip sergiye çıkarmış olduk. Bu sergiyi hazırlarken iki amacımız vardı; bir tanesi Cumhuriyetten günümüze kadar tarımın etkilenmiş olduğu teknolojinin günümüzle kıyaslanması ve geçmişteki kaynaklarımızın bu günkü jenerasyona gösterilmesi, ikincisi de bu tür şeylerin kaybolmasını önleyerek, bir arşiv oluşturup bunu kamuoyuna kazandırmaktı” şeklinde konuştu.
Malatyalıları sergiye beklediklerini belirten Çiçek “Bu sergide herkes kendisinden bir parça bulacaktır ve herkes geçmişini yad edip, bir anısını hatırlayacaktır. Sergimizi Pazar günü akşama kadar açık tutmayı düşünüyoruz, özellikle iftardan sonra gelen vatandaşlarımızın bu sergiyi görmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.