İzmir’de televizyon ve yazılı basında uzun yıllar çalışan tecrübeli gazeteci Arif Çayan’ın kurduğu, ’Medyaege’ habercilik alanına yeni bir soluk kazandırdı. "Egeden dünyaya" sloganıyla İzmir, yurt içi ve yurt dışından son dakika gelişmeleri ile neredeyse 24 saat haber akışı sağlayan site, her kesimden takdir toplamaya devam ediyor.
Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çayan, editör Ali İhsan Çiftçi, muhabir ve foto muhabirler Halil Karabıyık ve Oğuz Umar’ın oluşturduğu kadrosu ile kurulmasının üzerinden henüz 1 sene geçmemesine rağmen İzmir’in en çok tıklanan haber siteleri arasına girmesi Medyaege’yi bu alanda zirveye taşıdı. Sosyal medya uzmanlığını Alaattin Çağıl’ın yaptığı site bir çok kez de yaptığı haberlerle sosyal medyada gündem oldu.
Dürüst ve tarafsız habercilik anlayışı ile ’Medyaege’yi kurduklarını belirten Arif Çayan, "Gazetecilik anlayışı internet haberciliği ile yeni bir boyut kazandı. Artık insanlar yaşadıkları ülkede ve dünyada neler olur, kim ne yapıyor anında öğrenmek istiyor. Ben de bu anlayışla yola çıkarak Medyaege internet haber sitesini kurdum. İzmir’de yaşanan son dakika gelişmelerini önemsiyorum. İzmir’in yanı sıra ülke genelinde ve yurt dışında yaşanan son dakika gelişmelerini de sitemizde yayınlıyoruz" dedi. Özellikle medya sektöründe yetişen gençlerin internet ortamını çok iyi kullandıklarını da sözlerine ekleyen Çayan, "Yeni yetişen gençler her şeyi anında öğrenmek istiyor. Son dakika yaşanan gelişmeler bir gün sonra gazetelerde yer alıyor. Gazeteler okuyucu kaybetmemek için özel habere yöneliyorlar. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de dürüst ve tarafsız habercilik anlayışını Medyaege de sürdüreceğiz" dedi.