Türkiye Futbol Federasyonu’nun PTT 1. Lig’de futbolcu uygunluğu ile ilgili aldığı karara göre kulüpler istedikleri sayıda futbolcuyla sözleşme imzalayabilecek.
A Takım’lar en fazla 25 futbolcudan oluşabilecek ve takımların 21 yaş altı kategorisindeki futbolcular, A Takım listesine yazılmadan maçlarda görev yapabilecek.

2015- 2016 sezonunun birinci transfer ve tescil döneminden itibaren uygulanmaya başlanacak kararlar, 4 sezon geçerli olacak. PTT 1. Lig Kulüpleri istedikleri sayıda profesyonel futbolcuyla sözleşme imzalayacak. A takım listelerinde en fazla 25 futbolcu yer alabilecek. A takım listesinde yer alan en az 15 futbolcunun Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğuna sahip olması zorunlu tutuluyor. 2015- 2016 sezonu birinci transfer ve tescil döneminin başlangıcından önce başka ülke A milli takımını tercih eden futbolcular açısından Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu şartı aranmıyor. Türk vatandaşlığına sonradan geçen yabancılar ise Türkiye A Milli Takımı’nın en az bir resmi müsabakasında oynadıktan sonra bu kapsamda listeye yazılabilecek.

İLK 11’DE 5 YABANCI

En az birisi Türkiye A Milli Takımı’nda oynamaya uygun olmak şartı en fazla 3 kaleciye A takım listesinde yer verilecek.
PTT 1. Lig Kulüpleri 18 kişilik maç kadrosunda, A Milli Takım’da oynamaya uygun en az 13 futbolcuyu listede bulundurmak zorunda. Bu 13 futbolcudan birisinin de kaleci olma zorunluluğu var.Takımlar yerli kaleciyi kadroya almaması durumunda listeye 17 kişi yazabilecek ve sahaya böyle çıkacak.
Takımların müsabaka listesinde yer alabilecek 5 yabancı futbolcu da ilk 11’de maça başlayabilecek. 21 yaş altı kategorisindeki Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu bulunan futbolcular, A takım listesine yazılmaksızın maçlarda görev yapabilecek.

SAMSUNSPORLUYUZ.COM