Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Damla Projesi Eskişehir gönüllüleri, ’kitapları özgürleştirelim’, ’kitaplar rafta durması’ sloganlarıyla sokak sokak gezip okuyucuya dağıtarak ‘Özgür Kitap’ faaliyetine imza attı.

Damla Eskişehir, gönüllülerce toplanan kitapların içlerine yerleştirilen küçük notlarla yüzlerde gülümseme sebebi olmaya çalışıldı. ‘Ben özgür bir kitabım, beni okuduktan sonra sende birisine armağan ederek ve hayal ettiğimiz bu zincire sende bir halka olabilirsin’ şeklinde yazılan notlar ile parkta, bahçede, kafelerde ve karşılaşılan halka armağan edildi.

Özgür Kitap faaliyeti ile ilgili konuşan Damla Eskişehir temsilcisi Elif Nur Oktar, “Biz insan olarak kitaplarımızı rafta koyarak onları bir zincir ile bağladık. Onları okumuyoruz. Okumak isteyen ancak kitap alamayan birçok vatandaşımız var. O nedenle o zincirin uzayıp okumak isteyen vatandaşlara ulaşma gayretimiz için bu bir başlangıçtır. Çalışmamız ile daha çok yüreğe dokunmaya gayret edeceğiz. Eğer sizin de rafta tozlanmasın, okuyucusuna kavuşsun dediğiniz kitaplarınız varsa, bu faaliyetimizde bizlere destek olabilirsiniz” dedi.