Muharremlik ayının 10. Günü olan Aşura gününde meydanlar dolup taştı.

Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela ’da 72 yareni ile şehit edilişinin 1376’inci yıldönümü dolayısıyla Iğdır’da anma etkinliği düzenlendi.

Zübeyde hanım bulvarında düzenlenen anma etkinliğine Iğdır Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet müdürü Melih Ekici, Iğdır Ehlibeyt Alimleri derneği başkanı Behlül Salmanlı, dini alimler ve yediden yetmişe vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Iğdır Valisi Enver Ünlü, “Dünyanın neresinde olursa olsun hangi dine ırka mezhebe millete mensup olursa olsun bizler millet olarak ümmet olarak mazlumun yanında olacağız. Ötekileştiren değil birleştiren olacağız. Zalimi alkışlamayacağız hep mazlumun yanında olacağız. Muharrem mateminin amacı kabuk bağlamış yaraları tekrar kaşımak karartmak değildir. Sadece ve sadece bu acılarını unutmamak ve unutturmamaktır. Kerbela hadisesinden bütün Müslümanların kendi hissesine pay çıkarmasıdır muharrem ayı. Hayatında hiçbir zaman en ufak riya, menfaat, hırs, dünyalık ve saltanat beklentisi olmayan Hz. Hüseyin efendimiz batıla ve zulme karşı gösterdiği tavrından doğru bir örnek olmuş ve hesabı olanla hasbi olanın farkını ortaya koyan asil bir duruş sergilemiştir. Hz. Hüseyin zulme zalime haksızlığa ve adaletsizliğe karşı çıkmış ve şahadeti ile zalimlere üstün gelmiştir” dedi.

Aşura matemi tiyatro gösteriminin ardından okunan dua ve sinezenler ile son buldu.