İnterpol tarafından kırmızı bültenle 15 yıldır aranan, yasadışı Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) üyesi biri kadın iki kişi hücre evinde yakalandı. İzmir'de bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları iddia edilen zanlılar, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Aranan TKİP üyesi iki kişinin, üç ay önce İzmir'e geldiği bilgisini alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Biri kadın iki zanlının, kendilerine aile süsü vererek Bornova ilçesi Ümit Mahallesi'nde bir ev kiraladığı tespit edildi. Yapılan araştırmaların ardından eve operasyon düzenlendi.

BOMBA MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda, sahte kimlik kullanan O.K. ve E.D. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramada ise bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve patlayıcıyla dijital veriler ele geçirildi. Emniyette ifade vermediği öğrenilen iki zanlı, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıların bombalı eylem hazırlığı içinde olduğu öğrenilirken hücre evinde ele geçirilen detayların ise dökümanların incelenmesinin ardından ortaya çıkacağı belirtildi.