Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yeni sezona başlayan Nazilli Belediyesi Tiyatro Topluluğunu ziyaret ederek çalışmalarını izledi.
Başkan Haluk Alıcık, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü, 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için oyun hazırlıklarını sürdüren Nazilli Belediyesi Tiyatro Topluluğuna provaları sırasında sürpriz bir ziyarette bulunarak, ilk oyunlarını sahneleyecek olan oyuncularla sohbet etti.
Tiyatro Topluluğu’nun eğitmeni Mukaddes Yüksel’den çalışmalar ve hazırlıkları devam eden tiyatro oyunları hakkında bilgi alan Başkan Alıcık, tiyatro sanatının kültürel ve sosyal yaşamın vazgeçilmez bir öğesi olduğunu ifade etti. Başkan Alıcık, Nazilli’de tiyatronun daha çok kişiye ulaşması adına yapılan çalışmaları her zaman desteklediklerini belirterek topluluğun hazırladıkları yeni oyunlarını tiyatro severlerle buluşturacak olan Nazilli Belediyesi Tiyatro Topluluğu’na yeni sezonda ve çalışmalarında başarılar diledi. Nazilli Belediyesi Tiyatro Topluluğu eğitmeni Mukaddes Yüksel’de Başkan Alıcık’ın sürpriz ziyaretinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, yeni sezonda tiyatro severler için güzel olduğu kadar eğitici ve öğretici oyunlar hazırladıklarını, 7 ile 60 yaş arası 80 kişi ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yüksel, sahne alacakları oyunlar konusunda da Başkan Alıcık’a açıklamalarda bulunurken, oyunlarda rol alan oyuncuları da tek tek tanıttı.
‘HEM ÖĞRENİYORUZ HEM EĞLENİYORUZ’
Kendi yazdığı tiyatro oyunlarının yönetmenliğini de yapan eğitmen Mukaddes Yüksel, 18 Mart için hazırladıkları tiyatro oyununda değişik yaş guruplarından oluşan bir oyuncu kadrosu olduğunu vurgulayarak; “27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde 14-18 yaş arası gençlerden ve 23 Nisanda da 7-14 yaş arası çocuklardan oluşan oyuncu kadrolarımız ile hafta içi her gün değişik yaş gurupları ile çalışmalarımız tiyatro salonunda devam ediyor. Bu sezon daha çok eğitici ve öğretici oyunları hazırlamaya özen gösteriyoruz. Özellikle uyuşturucu kullanımı ile ilgili yazdığım tiyatro oyunu ile izleyicilerin dikkatini çekmek istiyoruz. Ayrıca birde polisiye bir komedi oyunumuzun da hazırlık aşamasındayız.6 yıldır devam eden ve her yıl oyuncu kadromuz ile sosyal ve kültürel bir hizmet vermenin yanında bu topluluğun içinde yer alan gençlerimiz, çocuklarımız ve hatta yetişkinlerimiz psikolojik olarak destek almakta. Dahil oldukları tiyatro çalışmaları sayesinde pek çok psikolojik problemlerin üstesinden gelmeyi başarabiliyorlar. Hatta doktorlar tarafından gurubumuza yönlendirilen kişiler var. Biz bu topluluğumuz ile hem öğreniyoruz hem eğleniyoruz” dedi.
İLÇEYE BAĞLI MAHALLELERDE SAHNELENMESİ İÇİN İSTEKTE BULUNDULAR
Tiyatro topluluğu ve çalışmaları izleyen öğrenci velileri Başkan Alıcık’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederken, özel bir istek olarak Nazilli’de sahneledikleri oyunların her birini Nazilli’ye bağlı mahallelerde de sahnelenebilmesi için belediye desteği istediler. Geçen sezon “Bir Mucize Bu” adlı tiyatro oyunu ile mahallelerde başlattıkları uygulamanın bu sezon da devam etmesi dileğinde bulundular.