Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Erzin İlçe Belediyesi arasında 9 ay sonra acil hizmet beklentilerinin karşılanması konusunda mutabakat sağlandı. İlçe Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfiü Savaş, bozuk yolların yapımı, kanalizasyon ve asbestli su borularının acil değişimine öncelik verilmesi konusunda fikir birliğine vardı.
Erzin Belediye Dinlenme Tesislerinde gerçekleşen mutabakat toplantısına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yanı sıra CHP Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Erzin Kent Konseyi Başkanı Av. Akif Özer, AK Parti Erzin İlçe Başkanı Mithat Bozdağ, MHP Erzin İlçe Başkanı Müzeyyen Akın, Erzin Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Erzin’e bağlı Mahalle Muhtarları ve 2014 yerel seçimlerinde CHP’den aday olan Ali Büyüker katıldı. Toplantıda, CHP Erzin İlçe Başkanlığına ait hiçbir temsilcinin olmaması dikkat çekti.
Toplantıda ilk konuşmayı Erzin İlçe Belediye Başkanı Kasım Şimşek yaptı. "Erzin Erzin olalı böyle zulüm görmedi" diyen Belediye Başkanı Şimşek sözlerine şöyle devam etti:
“2014 yerel seçimlerinden sonra sanki Erzin’in üzerine kara bulutlar çöktü. Kanalizasyon çalışmaları nedeniyle afsal yapılamayan yollar yağan yağmurlar nedeniyle tam bir işkence yuvası oldu. Erzin halkının dayanacak gücü kalmadı. Cenazelerimiz bu yollardan giderken düşmesin diye sıkı sıkıya bağlıyoruz. Bu olaylar karşısında bir belediye başkanı olarak başım yerde geziyorum.”
Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, konuşmasını bitirdikten sonra söz alan Erzin Şoför Odası Başkanı Şükrü Erçökük, "Az önce birkaç araç sürücüsüyle beraberdik. Sarf ettikleri küfrü söylemek istemiyorum" demesi üzerine Belediye Başkanı Şimşek ile aralarında kısa bir gerginlik yaşandı. Gerginlik, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın araya girmesiyle son buldu.
Daha sonra söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Büyükşehir yapılanmasıyla zor dönemlerden geçildiğini ifade ederek, yeni kuruluş aşamasında olan Büyükşehir için Hatay halkından biraz daha fedakarlık yapmaları isteyerek, bir iki ay sonra sıkıntıları en fazla olan ilçelerden hizmetleri başlatacağı açıkladı.
Salonda bulunan katılımcılardan bazıları ayrı ayrı söz alarak Erzin’de yaşanan sıkıntıları dile getirdiler.
Erzin Belediye Dinlenme Tesislerinde bir araya gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Erzin İlçe Belediye Başkanı Kasım Şimşek Erzin’e öncelikli yapılması gereken hizmetler konusunda mutabakata vardılar. Asbestli içme su borularının insan sağlığına zararlı olduğundan ve kanserojen maddesi ihtiva ettiğinden dolayı içme su şebekesinin değişimine öncelik verilmesi kararlaştırıldı. Ardından Arıtma Tesisi ve kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bozulan yolların asfaltlanmasında salonda bulunanların oyuna sunularak fikir birliğine vardılar.