Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - İZZET Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, amcası merhum hayırsever işadamı İzzet Baysal'ın, Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında kazandırdığı 131 eser arasında bulunan İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nin acil, ameliyathane ve yoğun bakım bölümlerinin atıl duruma getirildiğini belirterek tepki gösterdi.
İzzet Baysal'ın, servetini kurduğu vakfa bağışlayarak kente kazandırdığı en önemli eserler arasında bulunan 107 yatak kapasiteli İzzet Baysal Devlet Hastanesi, 2006'da Köroğlu Devlet Hastanesi ile birleştirildi. İzzet Baysal Devlet Hastanesi çatısı altındaki birleşmenin ardından uzun süre ek bina gibi hizmet veren merhum İzzet Baysal'ın yaptırdığı hastane, daha sonra kentteki kamu hastanelerinin İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi çatısı altında birleşmesiyle iyice küçüldü.
İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, yazılı bir açıklama yaparak sadece poliklinik hizmetlerinin verildiği hastanenin basit bir sağlık kurumu haline getirildiğini söyledi ve duruma tepki gösterdi. Baysal, şöyle dedi:
"Rahmetli büyüğümüz İzzet Baysal’ın Bolulular'a adadığı Vakfının eserlerine sahip çıkabilme çabalarımızın ne yazık ki 1 seneyi aşkın süredir üzücü bir örneğini daha yaşamaktayız. Konu, rahmetlinin sağlığında çok önem ve ehemmiyet verdiği İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nin bugün içine düşürüldüğü acıklı durumdur. Bana bu işin en yetkilisi, Bolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sayın Metin Tahaoğlu tarafından uzun zamandır verilen olumlu sözlere rağmen, bu sözler tutulmadığı gibi, 23 Ekim 2015 tarihli yazıma cevap verme nezaketi bile gösterilmemiştir. Rahmetlinin değerli hastanesi, bugün halen sadece mahdut kliniklerin çalışabildiği basit bir sağlık kurumu haline düşmüştür. Vaktiyle çok güzel hizmetler veren acil servisi, yoğun bakımı, ameliyathaneleri ve diğer birçok bölümü atıl vaziyettedir. Konuyu Vakfın sahibi Bolulular'a duyurmaktan başka çarem kalmamıştır."
Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Hakan Koca da, "Rahmetli İzzet Baysal'ın milyonlarca lira yatırım yaparak açtığı hastanelerden birisi sistemli şekilde hizmet kalitesinin düşürülmesi ve yok edilmesiyle ilgili bir uygulamayla karşı karşıyayız. Ameliyathanesini, acilini, yoğun bakım ünitesini kapatacaksın. Kim kapattı bunu? Bunu mevcut yöneticiler kapattı" dedi.
Bolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu ise Ahmet Baysal'ın yaptığı açıklamayla ilgili daha sonra açıklama yapacağanı söyledi.

FOTOĞRAFLI