Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve çevreci belediyecilik anlamında büyük önem taşıyan "Bilecik Bitkisel Atık Yağlarını Dökmüyor" projesi hakkında mahalle muhtarlarına bilgi verildi.
Mahalle muhtarlarına Bilecik Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında bilgilerin verildiği toplantıda konuşan Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, evlerde her gün çok büyük miktarlarda atık yağın lavabolar yoluyla çevreye atıldığını hatırlatarak, bunun sonucunda oluşan çevre kirliliğine dikkat çekti. Bilecik Belediyesi olarak güzel ve anlamlı bir çalışma gerçekleştirildiğini dile getiren Ay, "Evlerimizdeki tonlarca atık yağ her gün doğaya zarar vermek üzere atılıyor. Bilecik Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz, "Bilecik Bitkisel Atık Yağlarını Dökmüyor" projesi kapsamında mahalle konaklarımızdaki belli noktalara atık yağ toplama kapları koyacağız. Vatandaşlarımız evlerinde topladığı atık yağını bu noktalara getirip boşaltabilecek. Belediye ekiplerimiz bu atık yağları yerinden toplayıp, boş kutuları aynı yere koyacaklar. Ayrıca vatandaşlarımız getirdikleri yağ karşılığında sıvı yağ, deterjan, okul malzemeleri gibi hediyeleri alabilecekler. Bu konuda mahalle muhtarlarımızın bizlere katkı sağlamasını istiyoruz. Vatandaşlarımıza, yapmaları gerekenleri anlatmaları son derece önemlidir" dedi. ’’
"GÜZEL BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK"
Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, Bilecik Belediyesi olarak çevrenin korunması anlamında birbirinden güzel çalışmaya imza attıklarını kaydetti. Yağcı, "Bilecik Belediyesi olarak okullarımızda çok daha önceden bu anlamda atık yağların toplanmasına ilişkin yarışma ve kampanyalar düzenliyorduk. Bu çalışmalarımız halen sürüyor. Diğer yandan Atık Su Arıtma Tesisi ve Katı Atık Dönüşüm Entegre Tesisimiz de çevreci belediyecilik anlamında gerçekleştirdiğimiz güzel çalışmalarımız arasında yer alıyor. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu çalışmadan dolayı son derece mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Ayrıca, mahallelerde yapılacak olan bu proje kapsamında getirilen atık yağ miktarı 3 litre ve daha fazlasına sıvı yağ hediye, 1 litre ve 3 litre arası getirene sıvı sabun hediye, 1 litre ve daha az atık yağ getirene bulaşık deterjanı ve sünger, atık yağ getiren her çocuğa ise; hikaye kitabı ve kalem hediye edileceği bildirildi.