Çocukların çok sevdiği çizgi karakterlerden biri olan Pepee, Gaziantep’in ferah yaşam alanı Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde minik ziyaretçilerle buluşacak.

Sanko Park’ta 16 - 17 Kasım’da çocuklarla bir araya gelecek olan Pepee ve arkadaşları, ziyaretçilerine eğlence merkezinden yararlanma olanağı da sağlayacaklar.

Pepee ve arkadaşlarının Sanko Park’taki etkinliği, Cumartesi ve Pazar günleri 12.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

PEPEE KİMDİR?

Pepee 4-6 yaş grubu çocuklara öncelikli olarak seslenen bunun yanı sıra 3-9 yaş aralığındaki çocuklara hitap eden bir karakter. Aile yapısı konuşması ve mizacı ile tam bir Türk çocuğu.

Pepee’nin yapımcıları, çizgi filmi hazırlama sürecini şöyle dile getiriyorlar:

“Günümüz çocuklarının sevgilisi olan Pepee, hem eğlence hem de eğitim için önemli bir araç haline geldi. Yaşantımızdan, kültürümüzden bir iz olmamasını ve çocuklarımızın yaşantısında yer edinmiş bir Türk çizgi karakter bulunmamasını dert edinerek yola çıktık. Türkiye’deki animasyon sektörünün henüz oluşmamış olmasından yılmadık. Sonuçta dünya standartlarındaki bir çizgi filmi çocuklarımıza sunmuş olmaktan Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu olarak kıvanç duyuyoruz.”

Yapımcılar, Pepee ismini ise şöyle açıklıyor:

“Anadolu’da pek çok kişinin bildiği üzere kekeleyerek, biraz bozuk konuşanlara ‘pepe’ denir; ‘pepeliyor’ diye dalga geçilir. Çocuklara düzgün konuşmayı öğretmek üzere seçtiğimiz model artık gelişti ve doğru model oluşturabilecek düzeye geldi. Filmlerin başındaki nidaya da gönderme yaparak adı Pepee kaldı.

Bu haşarı Türk çocuğunu ve izleyenlerini Kıraç’ın coşkulu müziği eşliğinde eğlendirirken eğitici değeri için de titiz bir çalışma yürüttük. Eğitim danışmanı akademisyenlerden oluşan bir kadro ile ‘Pepee’yi bir sene boyunca izleyen bir çocuğun öğrenmiş olacakları’nı bir tabloda netleştirdik.

Bölümlerimiz bu müfredat çerçevesinde oluşturulmakta. Bu omurga üzerine inşa edilen bölümlerimiz, hem bizim danışman kurulumuz hem de TRT Çocuk Kanalı tarafından sahne sahne, kelime kelime incelenmektedir.

SANKO PARK

Kent merkezinde, 127 bin metrekare inşaat alanı ve 55 bin 488 metrekare kiralanabilir alana sahip olan Sanko Park'ın marka karmasında H&M, YKM, Fabrika, Network, Paşabahçe, Mudo, Beymen, Beymen Club, W Collection, Big Chefs, Marks&Spencer, Swarovski, LCW, Teknosa, D&R, Twist, Toyzz Shop, Migros, İpekyol, Defacto, Mango, Koton, Flo, Stefanel ve Dominos Pizza gibi markaların yanı sıra, Sanko Sanat Galerisi yer alıyor.

Aylık 1 milyona yakın ziyaretçiye sahip olan ve kiralamada yüzde 97 doluluk oranı ile hizmet veren Sanko Park, zengin marka karmasıyla markalara ve kaliteyi arayan tüketicilere ferah bir ortamda ortak buluşma alanı sunuyor.