Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), () - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında, 'Kadınlar Günü' eğlencesi yapıldı. Kadınlar halat çekme, domates kasası taşıma, balon patlatma ve domates yeme yarışmalarında mücadele etti.
Bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Karatepe Stadyumu'nda Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Yüzlerce kadının katıldığı etkinlikte halat çekme, domates kasası taşıma, balon patlatma ve domates yeme yarışmaları yapıldı. Kadınların birinci olabilmek için kıyasıya mücadele ettiği yarışmalarda, kadınlardan bazıları kasa taşırken düştü, bazıları ise tek seferde taşıdığı yükle alkış aldı. Halat çekme yarışında ise eğlenceli dakikalar yaşandı. Takımlar halinde yapılan yarışmada kadınlardan bazıları çim üzerinde sürüklendi. Domates yeme ve balon patlatma yarışması da ilgiyle izlendi.
Kasa taşıma yarışmasında 2 dakikada 15 kasa taşıyan Zeynep Türk birinci olurken, gözü kapalı domates yeme yarışmasının birincisi 1 kilo 280 gram domates yiyen Tansu Tunçbilek ve Damla Yılmaz ikilisi oldu. Bu alanda bireysel yarışta 2 dakikada 1 kilo 243 gram domates yiyen Gülay Girgin birinciliği elde ederken, halat çekme yarışmasında Necip Kundura takımı, balon patlatma yarışmasında da Gülistan Çağdaş birinci oldu.
Yarışmalarda dereceye giren takım ve yarışmacılara Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın eşi Azime Çetinkaya ve diğer protokol üyelerinin eşleri tarafından altın ve çeşitli hediyeler verildi.
Yarışmaların ardından sahneye çıkan Ankaralı Ayşe, hareketli şarkılarla stadyumu dolduran kadınları coşturdu. Zaman zaman izleyicileri sahneye davet eden şarkıcı, bazı şarkıları sahnede hayranlarıyla seslendirdi.
Konser sonunda Azime Çetinkaya, Ankaralı Ayşe'ye günün anısına çiçek verdi.

FOTOĞRAFLI