Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürlüğü, İş ve Meslek Danışmanları İşgücü Piyasası Talep Araştırması (İPTA) için sahaya çıkıyor.
Yerel düzeyde yılda en az bir defa, ulusal düzeyde ise yılda en az iki defa gerçekleştirilen İşgücü Piyasası Talep Araştırması, 16 Mart-20 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Anket çalışmasıyla Aydın’daki mevcut işletmelerin sıkıntı ve beklentileri ortaya çıkarılarak alınması gerekli olan önlemler belirlenecek, meslek talebinin ve mesleki eğitim ihtiyaçlarının ortaya çıkarılması sağlanacak ve gerçekleştirilen işletme ziyaretleri ile hem kurum hizmetleri tanıtılacak, hem de tespit edilen açık işler kuruma kazandırılmaya çalışılacak.
Aydın ilinin tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2016 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecek. Bu bağlamda İş ve Meslek Danışmaları toplamda 1941 işyeri ile yüzyüze görüşerek anketi uygulayacak. Uygulama sonunda elde edilen verilerin derlenmesi ile hazırlanan Analiz Raporu İŞKUR Genel Müdürlüğünce kamuoyu ile paylaşılacak.