Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde terör örgütü PKK ile girmiş olduğu çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Bolat (33)’ın acı haberi Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Velicanlı Mahallesi’ndeki baba ocağına düştü.

Ağrıda görev yapan Uzman Çavuş Mehmet Bolat Doğubeyazıt ilçesinde terör örgütü PKK ile girmiş olduğu çatışmada şehit düştü. Bolat’ın şehadet haberi Kozan ilçesine bağlı Velicanlı Mahallesi’ndeki acılı anne Ayşe (65) ve baba Nazmi (68) Bolat çiftine askeri yetkililer tarafından haber verildi.

Şehidin baba ocağına Kozan Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Türk Bayrağı asılırken evin etrafı Türk Bayrakları ile donatıldı.

Şehidin Annesi Ayşe Bolat; “Ne söyleyeyim. Hepimizin başına verdi. Diğer şehit kuzularımıza ağlarken şimdi de bizim başımıza geldi. Bir ay önce oğluma düğün yaptık. Kurban bayramının ikinci gününde buradan görev yerine uğurladık. Umudum yoktu oradan kuzumun geleceğine. En son üç dört gün önce telefonla oğlumla görüşmüştük.” dedi.

Şehidin acılı babası Nazmi Bolat; “Cenabı Allah’tan dileğim terör belasını sona erdirmesi. En son oğlumla bayramda görüşmüştüm. Bayramdan sonra hiç görüşmedik.” diye kaydetti.

Şehit Mehmet Bolat’ın 9 yıllık uzman çavuş olduğu, ikisi erkek üçü kız olmak üzere beş kardeş olduğu, şehidin 21 Ağustos 2017 tarihinde ise dünya evine girdiği öğrenildi.