Tokat’ta “Geleneksel Hıdırellez Bahar Bayramı” kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.
Tokat Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Geleneksel Hıdırellez Bahar Bayramı” kutlamaları 24 Kasım Başöğretmen Atatürk Kampüsü’nde yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Bal, Hıdırellezin bütün Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlardan birisi olduğunu kaydetti. Hıdırellezin, Türkiye’de etkin bir biçimde kutlandığını ifade eden Bal, “Büyük şehirlerde daha az olmak üzere, kasaba ve köylerde Hıdırellez için önceden hazırlıklar yapılır. Bu hazırlıklar, evin temizliği, üst-baş temizliği, yiyecek-içeceklerle ilgili hazırlıklardır. Hıdırellez gününden önce evler baştan başa temizlenir. Çünkü temiz olmayan evlere Hızır’ın uğramayacağı düşünülür. Hıdırellez günü giyilmek üzere yeni elbiseler, ayakkabılar alınır” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Yine öğrenciler tarafından hazırlanan çuval giyme, yumurta ve halat çekme yarışmaları ile renklenen etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
Vali Yardımcısı Bülent Karacan, Hıdırellez Bahar Bayramı’nda öğrencilerin neşesine eşlik ettiklerini kaydetti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz ise gelenekler içerisinde ayrı bir önem sahip olan Hıdırellezi coşku ile kutladıklarını söyledi.
Hıdrellez Bahar Bayramı etkinlikleri kapsamında Tokat Belediyesi tarafından davetlilere pilav ve ayran ikramı yapıldı. Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, öğrencilere pilav ikram etti.