Yakın Doğu Üniversitesi Araba Müzesi, Türkiye ve dünyandan üniversite müzelerinin konu edildiği 4. Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Platformu Konferansı’nda temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 56 üniversite müzesinin katılım sağladığı konferansa, Yakın Doğu Üniversitesini temsilen Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ile Araştırma Görevlisi Sonuç Cevizci katıldı.

Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Platformu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fethiye Erbay’ın konuşmasıyla başlayan konferansta, Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, "Kuzey Kıbrıs’ta Müzeciliğin Önemi” başlıklı sunum yaptı. Doç. Dr. Koldaş, Yakın Doğu Üniversitesi ile Kuzey Kıbrıs’ta planlanan müzecilik projeleri hakkında da bilgi verdi.

Konferansta, Yakın Doğu Üniversitesi Araba Müzesi ile ilgili görsel sunum yapan Sonuç Cevizci ise, araba müzesinin oluşumu, müzede yer alan arabalar, Yakın Doğu Üniversitesi’nin müzeciliğe verdiği önemi ve hayata geçirmeyi planladığı müze çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı.

En iyi üniversite müzesi ve unum ödülüne aday gösterildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk ve tek otomobil müzesi olma özelliği ile dikkat çeken ve beğeni toplayan Yakın Doğu Üniversitesi Araba Müzesi, konferansın sonunda katılımcılar tarafından belirlenecek olan en iyi sunum ve en iyi üniversite müzesi oylamasında yer aldı. Oylamanın sonuçları gelecek yıl düzenlenecek olan 5. Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Platformu Konferansı’nda açıklanacak.

Değişen üniversite müzeleri itapçığına girdi

İçerisinde barındırdığı dünyada tek olma özelliğine sahip klasik ve spor arabalarla dikkatleri çeken Yakın Doğu Üniversitesi Araba Müzesi, Üniversite Müzeler Birliği platformu tarafından yürütülen çalışmalar sonucu çıkarılan “Değişen Üniversite Müzeleri” kitapçığında da yer aldı.

Farklı özellikteki değerlere sahip üniversite müzelerini bir çatı altına toplamak ve gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan kitapçıkta, “Bir Tutku’nun Hikayesi; Yakın Doğu Üniversitesi Araba Müzesi” başlıklı makale yayımlandı. Makalede, Yakın Doğu Üniversitesi Araba Müzesinin oluşum hikayesi, müzede yer alan ve dünyada tek kalmış arabaların hikayeleri ile müzede yürütülen etkinlikler fotoğraflarla anlatıldı.