Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülerin Silivri 9 No’lu F Tipi Cezaevi’ne sevk edilmesine karşı çıkan bir grup, cezaevi önünde eylem yaptı.
Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülerin Silivri Cezaevi’ne sevklerine karşı çıkan çoğunluğu kadınlardan oluşan bir grup, cezaevi önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi. Cezaevi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, slogan attı. Slogan atılmasının ardından grup adına basın açıklamasını yapan Özgürlükçü Hukukçular Derneği Üyesi Ruken Gülağacı, “Sürgün sevkler özellikle siyasi tutsaklara yönelik bir baskı, sindirme ve yıldırma aracı olarak Türkiye hapishaneler tarihinde her dönem uygulanmıştır. Ancak 2000’li yıllardan itibaren F tipi hapishanelerin açılmasıyla birlikte uygulamaya konan tecrit politikasının bir parçası olarak daha çok gündeme gelmektedir” dedi.
Gülağacı, “Son olarak F Tipi tecrit modelinin uygulamaya konulduğu ilk dönemde kapsam dışı tutulan kadın siyasi tutsaklar öncelikli olmak üzere, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülerin Silivri 9 No’lu F Tipi Cezaevi’ne sürgün sevkleri gündeme gelmiştir. Yani bu kez hem sürgün sevk saldırısının hem de tecrit dayatmasının hedefi durumundakiler kadın tutsaklardır” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından grup, cezaevi önünde bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.