Bursa’da düzenlenen börek yeme yarışmasında bir kişi 8 dakikada 10 metre 80 santimetre kol böreği yiyerek rekor kırdı.

Rekortmen börekçi Hasan Acar tarafından organize edilen 3. Börek Festivali’nde börek yeme yarışması yapıldı. Toplam 560 metre uzunluğunda kol böreği 7’den 70’e 40 yarışmacı için hazırlandı. Yunuseli Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde açılan İkizler Börek’te gerçekleştirilen börek yeme yarışmasını bir firmada güvenlik görevlisi olarak çalışan Yunus Güneç 10 metre 80 santimetre kol böreği yiyerek kazandı. Yarışmaya yurt dışından gelen öğrencilerin de katıldığı görüldü. Ardı ardına börekleri çiğnemeden yutmaya çalışan bazı yarışmacılar tıkanınca imdatlarına su yetişti. Dereceye giren yarışmacılar çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken, birinci olan Güneç bin TL’lik hediye çeki ve bir otelde 2 gün konaklama kazandı.

İkizler Börek sahibi Hasan Acar, bu festivali 3 yıldır düzenlediklerinin altını çizerek, "Bu yıl 3.geleneksel börek yeme festivali için buradayız. Bu sene yarışmanın birincisi 10 metre 80 santimetre börek yiyerek birinci oldu. Geçen yıl 5 metre 15 santimetreydi. Ama bu yıl yarışmacılarımız daha iddialıydı. Amerika’da hamburger yeme yarışması yapılıyor. İşte yüzlerce hamburger yendi diye Türkiye ve dünyada haber oluyor. Bizim de milli yiyeceğimiz, böreğimizi bizde dünyaya duyurmaya kararlıyız. Türk böreğini tanıtmak için her yıl geleneksel börek festivalini yapacağız. Önümüzdeki yıl daha geniş katılımlı devam edeceğiz" diye konuştu.

Yarışmanın birincisi Yunus Güneç, bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ve 3 gündür bu yarışma için yemek yemediğini belirtti. Güneç, "3 gündür yemek yemiyorum. Güvenlik olarak çalışıyorum. Orada durduğum için hareket ediyorum. Mideyi boşalttım. Daha önce böyle bir yarışmaya katılmadım. Zaman olsa daha fazla da yerdim. 8 dakika yetmedi" dedi.

Yarışma sonunda yeni şubesini açan İkizler Börek’in açılış kurdelesi kesildi.