Türkiye Fizik Milli Takımı İsrail'de düzenlenen Uluslararası Fizik Olimpiyatı'nda (IPhO) ödüle doymadı.  5 üyesinin 4’ü Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi olan Türkiye Fizik Milli Takımı, 7-15 Temmuz 2019 tarihleri arasında İsrail’de düzenlenen Uluslararası Fizik Olimpiyatı’nda (IPhO-International Physics Olympiad) Türkiye'yi başarıyla temsil etti. 

BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER
Avrupa Şampiyonu olan Fizik Milli Takımı ile 7-15 Temmuz 2019 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Fizik Olimpiyatı’nda (IPhO-International Physics Olympiad) ülkemizi temsil eden takımda yer alan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Alkın Kaz, IPhO’dan da Gümüş Madalya ile dönerken, aynı takımda yer alan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yunus Emre Parmaksız gümüş; Berkin Binbaş ve Mert Ünsal bronz madalya almaya hak kazanarak Türkiye'yi başarıyla temsil etti. 

EN SAYGIN ÜNİVERSİTELERDEN EĞİTİM ALACAKLAR 
Türkiye Fizik Milli Takımı ile Türkiye'yi gururlandıran Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 2019 mezunu Alkın Kaz, Princeton’dan tam burslu olarak kabul aldı. Türkiye Fizik Milli Takımı ile başarıdan başarıya koşan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 2019 mezunu Alkın Kaz, “The World University Rankings 2019”da 7. sırada yer alan dünyanın en saygın üniversitelerinden Princeton University’de fizik ya da mühendislik bölümünde eğitim görecek. 

KABUL ADILAR 
Bahçeşehir Koleji tarafından 2006 yılında kurulan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin kurulduğundan bu yana verdiği 201 mezunun 83’ü en az 1 yurt dışı üniversiteden kabul aldı. Türkiye’de sınava giren 192 mezunu bulunan Fen ve Teknoloji Lisesi’nde öğrencilerden 91’i mühendislik, 65’i tıp, 36’sı ekonomi başta olmak üzere hukuk, işletme gibi alanları tercih etti. Mezunlardan 10 öğrenci, çeşitli bilim olimpiyatlarında kazandıkları başarılar üzerine TÜBİTAK kontenjanından sınavsız olarak üniversiteye yerleşti. 

BAŞARIYA KOŞUYORLAR 
Bahçeşehir Koleji, ilk kampüsünü 2006 yılında İstanbul Bahçeşehir’de açtığı ilk Fen ve Teknoloji Lisesinin başarısının ardından, Fen ve Teknoloji Liselerini Türkiye genelinde yaygınlaştırma kararı aldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılında İstanbul’da Bahçeşehir, Halkalı TEMA ve Nakkaştepe 50. Yıl olmak üzere 3 kampüste faaliyet gösteren Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Liseleri Türkiye genelinde; Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Samsun, Antalya Konyaaltı, Darıca, Edirne’de toplam 14 kampüste geleceğin başarılı bilim insanlarını yetiştiriyor.